A Hypo eltiltatná Görbiczet

A vasárnapi BL-elődöntő 25. percben történt Görbicz-Tóth ütközést kielemezve úgy döntött a Hypo NÖ vezetősége, hogy beadvánnyal él az EHF felé, amelyben utólagosan piros lapot javasol Görbicz Anitának – számol be a handball.hu.

Az osztrákok szerint az ütközés, amely után a norvég bírópáros Tóth Tímea ellen ítélt belemenést, nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen utána már nem számíthattak személyében teljes értékű játékosra. A Hypo úgy véli, a magyarok világklasszis irányítója szándékosan, mindkét öklével arcon ütötte Tóthot (aki az eset után percekig a földön feküdt), ezért a játékvezetőknek piros lappal kellett volna büntetniük őt.

Állításuk szerint a dán EHF-küldött is jelezte a bírók felé, hogy ez piros lapot ért volna. (Kérdés, hogy akkor miért nem szakította meg a meccset, és állíttatta ki Görbiczet?)

Az ETO ellenfele a videofelvételek és fényképek elemzése után beadvánnyal élt az Európai Kézilabda Szövetség felé, amelyben mellékelte a kritikus eset felvételét, és a szerintük bizonyítóerejű fotót. Céljuk, hogy a magyar klasszis ne léphessen pályára az elődöntő visszavágóján, bár úgy vélik, mindegy, hogy az EHF milyen ítéletet is hoz az ügyben, nekik a Görbicz Anitával, vagy nélküle felálló Győrt is le kell győzniük vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s