Hivatalosan is eldőlt: Győzött a Brawn GP, vesztett a Ferrari

Az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy a Fellebbviteli Bíróság szabályosnak minősítette a Brawn GP, a Toyota, és a Williams istálló diffúzorát. Ez pedig azt jelenti, hogy a többieknek mielőbb elő kell állniuk egy hasonló elrendezéssel, amennyiben nem akarnak lemaradni. – számol be a f1vilag.hu.

Azt követően, hogy tegnap meghallgatta az ügyben érintett feleket, az FIA Fellebbviteli Bíróság szerdán délelőtt kihirdette ítéletét, miszerint kielégíti a szabályokat a dupla diffúzor néven emlegetett elrendezés.

Bár a riválisok mindent megtettek annak érdekében, hogy meggyőzzék a bíróságot ennek ellenkezőjéről, az ítélőtábla hosszas tanácskozás után úgy döntött, igazat ad az ausztrál és a maláj sportfelügyelőknek – akik korábban már legálisnak minősítették az elemet –, így visszadobta a Ferrari, a Red Bull Racing, a Renault, a BMW Sauber, és a McLaren fellebbezését.

“Az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság ügy döntött, hogy visszautasítja a Stewardok március 26-án, a 2009-es Ausztrál Nagydíjon hozott 16-os, és 24-es számú döntése ellen benyújtott fellebbezéseket. A hallott érvelések, és a bizonyítékok alapján, a bíróság úgy ítélte meg, hogy a Stewarok helyesen jártak el, mikor a szóban forgó autókat szabályosnak minősítették” – állt az FIA közleményében.

Forrás: f1vilag.hu

Hivatalosan is eldőlt: Győzött a Brawn GP, vesztett a Ferrari” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Ha vissza gondolsz a tavalyi szezonra, akkor már az év felétől a 2009-es kocsival kezdtek foglalkozni, míg a Ferrari és a McLaren nem. Hiszen csak az utolsó futamon dőlt el ki lesz a világbajnok. Nekem nem is ez lenne a gondom, hanem azzal, hogy megtiltották a csapatoknak az év közbeni teszteléseket. Szerintem a Ferrari ebben erős, de ezt a méreg fogat kihúzták, így szívás nekik. Remélem feltámadnak a hétvégén :).

    Kedvelés

  2. nekem valahogy nem tetszik… nem tudom miért, régen mindíg örültem ha kisebb csapat dobogóra állt. de valahogy ez nem jön be. az erőrendnek vissza kellene állnia. lehetetlen, hogy egy év alatt ekkorát fejlődjön a Toyota, vagy a semmiből legyen vb-győztes a BrownGP. valami itt nem stimmel…

    Kedvelés

Hozzászólás