Műkorcsolya- és gyorskorcsolya-vb-t is rendezne 2012-ben Magyarország

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség műkorcsolya- és jégtánc-, valamint a gyorskorcsolya-világbajnokság rendezési jogáért is versenybe száll – számol be a hirado.hu.

Több 2012-es világverseny, így a műkorcsolya- és jégtánc-, valamint a gyorskorcsolya-világbajnokság rendezési jogáért is versenybe száll a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint a szervezet elnöksége legutóbbi ülésén döntött a pályázatok mellett. Sallak György főtitkár elmondta: öt eseményre kandidálnak, s remélik, valamelyiknek a rendezési jogát meg is kapják majd. A versenyek, melyekért harcba száll az MOKSZ: műkorcsolyázó- és jégtánc-világbajnokság, egyéni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság, rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság, gyorskorcsolya Európa-bajnokság, műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság.

A MOB összeállítása szerint műkorcsolyában 1988-ban vb-t, 2004-ben Eb-t, rövidpályás gyorskorcsolyában csapat vb-t (1993, 2007) és Eb-t (1998), gyorskorcsolyában vb-t (2001) rendezett az elmúlt 20 évben a hazai szövetség.

Forrás: hirado.hu/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s