BL-elődöntő: FC Barcelona – Chelsea 0-0 – a kibeszélő-show

Kedden este folytatódik a Bajnokok Ligája, ahol is az első elődöntő következik. Az utóbbi pár évben a két csapat többször is találkozott egymással. A mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

Az idei BL-sorozatban (és a spanyol bajnokságban is) kiválóan szerepel Pep Guardiolával a katalán sztárcsapat. A Barcelona legnehezebb időszakát éli most, hiszen több fronton eldőlhet, hogy siker vagy bukás lesz. A gránátvörös-kékeknél Militon kívül mindenki egészséges. A Chelsea-nél, amióta Guus Hiddink irányítja, azóta újra a régi fényében szerepel a csapat. A kékeknél egy játékos, Ashley Cole eltiltása miatt nem fog játszani.

A Barcelona a fizikális erőt tartja az angolok erősségének, míg a Chelseanél, Lionel Messitől félnek a legjobban. Az argentin zseni az idei BL sorozat legeredményesebb játékosa, hiszen eddig nyolc gólt szerzett.

A Barcelona és a Chelsea egyébként eddig 11-szer találkozott egymással az európai porondon, két döntetlen mellett a spanyolok ötször, az angolok pedig négyszer győztek, a gólkülönbség 22-16 a katalánok javára.

Egy 2006-os Barcelona-Chelsea találkozó videója:

Gól nélküli döntetlennel végződött a BL elődöntő első mérkőzése. A folyamatos játék nem volt, mert hiába próbálkozott a Barcelona az angolok 10 emberrel védekeztek. Ez volt a labdarúgás szégyene, de tudjuk a cél szentesíti az eszközt. A találkozó vesztese a katalán csapat volt. Nem elég, hogy nem tudtak gólt szerezni, ráadásul megsérült Marquez, Puyol besárgult, így nem játszhat Londonban. A visszavágót jövő héten szerdán rendezik meg a Stamford Bridge-en.

BL-elődöntő: FC Barcelona – Chelsea 0-0 – a kibeszélő-show” bejegyzéshez 5ozzászólás

  1. Valóban, a Fradinak is, és minden szurkolónak, aki szereti a támadó focit. Starkról hagyj ne mondjak semmit. A visszavágón a kékeknek mindenképpen támadniuk kell, ha be szeretnének jutni a döntőbe.

    Kedvelés

  2. A sörmeccsben egyetértünk franto! Különösen az eredmény sem izgat, bár jó lenne kedvezni Nektek egy Chelsea győzelemmel! 🙂

    Kedvelés

  3. én szempontomból tökéletes sörmeccs: Kiváló csapatok, igazából egyiknek sem szorítok. bízok a korai gólban…

    Kedvelés

Hozzászólás