Kercsó: Ocskayval sikerült volna a bravúr

A világbajnokságon szereplő magyar válogatott legtöbb kulcsjátékosa Kercsó Árpád irányítása mellett ismerkedett meg a sportág alapjaival. A Csíkszeredán edzősködő szakemberrel az eddigi vébémeccsekről, a taktikai hibákról, és a kiesés elleni harcról beszélgettünk.

“Kellemes meglepetést okozott a válogatott” – kezdte a jelenleg a HC Felcsík utánpótláscsapatánál dolgozó szakember az értékelését. “A szlovákok és a fehéroroszok elleni meccsen remekül helytállt a csapat, némi szerencsével a középdöntőre készülhetnének a fiúk. Ocskay Gáborral a keretben úgy érzem sikerült volna a bravúr” – tette hozzá Kercsó, aki a csapat sikerét magáénak is érzi, hiszen a mostani keretből 12 játékost ő vezetett be a sportág rejtelmeibe.

Kercsó Árpád szerint buta hibákat vétett a csapat, és ezért bukta el a két szoros csoportmeccset. „Nem akarom, hogy félreértse, de nem egységes a csapat” – nyilatkozta az FN-nek a szakember. „A játékosok egy része még nem érett meg egy ekkora sikerre. Nem fejben, vagy fizikailag fáradtak el, egyszerűen hiányzik a rutin.”

Két erős sorral kezdte az idei évet a válogatott, de Ocskay Gábort nem lehet pótolni. „Az egyik legjobbját veszítette el a csapat. A két jó sorból egy maradt. Peterdi, Ladányi és Vas Marci remekül teljesít, de sajnos az egyik legeredményesebb és legveszélyesebb támadónk, Palkovics Krisztián nem találja a helyét. Senki nem tehet neki szemrehányást, hiszen hosszú évek óta Ocskay Gabival játszott egy sorban, nagyon érezték egymást, most viszont új helyzetet kell szoknia.”

A szakember úgy gondolja, hogy a márciusban szívelégtelenségben elhunyt Ocskayval nem a kiesés ellen kellene harcolni. „A Ladányi féle sor hozta a pontokat, ha lenne egy másik ilyen sorunk, akkor megverhettük volna a fehéroroszokat és a szlovákokat. Sajnos a 3. és 4. sor nincs azon a szinten, mint az első kettő. Csoda lett volna ilyen előjelek mellett a továbbjutás a csoportból, de még így is benne volt a levegőben.”

Kercsó szerint hibázott Pat Cortina, amikor az első sor mögött játszatta a rendkívülien gólerős Tokaji-Horváth védőpárost. „Ladányiék jól mennek, velük kellene egyszerre jégre küldeni a két dunaújvárosi védőt, meccsenként ez egy plusz gólt jelentene” – nyilatkozta a szakember, akit természetesen a válogatott előtt álló három kiesés ellenimeccsről is kérdeztünk.

„A németeknek nem örülök, a stílusuk egyáltalán nem fekszik a válogatottnak. Ők a négy csapat közül a legerősebb. Nagyok, erősek és sokat ütköznek, mint a kanadaiak, persze más szinten. Remélhetőleg a négyes élén végeznek, és akkor a második hely megszerzésével bennmaradhat a magyar csapat” – mondta Kercsó.

„Jó, hogy az osztrákok ellen kezdünk. Nagyon el vannak szállva a bajnokságuktól, őket verni kell, jelenleg erősebbek vagyunk. Másodikként a dánok következnek. Jobb lett volna, ha abból a csoportból a norvégok esnek ki, véleményem szerint nem a jobbik együttes jutott tovább” – így a tréner, aki kicsit aggódik amiatt, hogy a kulcsjátékosaink fejben elfáradnak. „A legjobbak ellen játszanak a fiúk, ezen a szinten hibákat azonnal megtorolják az ellenfelek. Remélem, hogy az eddig jól teljesítő kulcsembereink formája kitart, és akkor jövőre ismét a világ élvonalával csaphat össze a magyar válogatott.

forrás: fn.hu

Kercsó: Ocskayval sikerült volna a bravúr” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Jégkorong-VB: Ausztria-Magyarország - a kibeszélő-show « SportMenü - a Te választásod!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s