Döntő egyeztetés a Balatonringről

Az építkezést legkésőbb a nyár közepén meg kell kezdeni ahhoz, hogy megtarthassák a jövő évi futamot.

Jövő hét elején egyeztetik a leendő Balatonring utolsó engedélyeit, terveit: az építkezést legkésőbb a nyár közepén meg kell kezdeni ahhoz, hogy megtarthassák a jövő évi futamot – mondta Suchman Tamás, a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos.

A politikus kifejtette, a befektetők egyértelmű szándéka a jövő évi verseny megtartása. Az engedélyeztetésben nincs késedelem, és a hitelkérelmet is benyújtották a befektetők. Folyamatosan tárgyalnak a bankkal, és várhatóan rövidesen odaítélhető lesz a szükséges összeg a pálya megvalósításához. (A korábbi híradások szerint a spanyol Sedesa vezette konzorcium a költségeket fele részét önerőből, a másik felét pedig a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánja állni.)

“Egy világos ütemtervhez ragaszkodunk, hogy tudhassuk, az engedélyek és a banki hitel odaítélése után milyen feltételek mellett valósulhat meg a jövő évi verseny” – fogalmazott Suchman Tamás. Hozzátette, a beruházás legnagyobb nyertese a nyugat-balatoni térség lesz, hiszen a sávolyi létesítmény nem csak sport-, hanem egyéb rendezvények megtartására is alkalmas lesz, emberek ezreit vonzva a környékre.

Az eredeti tervek szerint idén szeptember 20-án rendezték volna a Magyar Nagydíjat a készülő Balatonringen, a csúszás következtében azonban ez várhatóan csak jövő tavasszal valósulhat meg.

Forrás: telesport.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s