Hivatalosan is megnyílt a Telki edzőcentrum

Szombaton Telkiben átadták a Magyar Labdarúgó Szövetség világszínvonalú komplexumát, a honi futball legnagyobb beruházásaként épült edzőközpontot – számol be az mlsz.hu.

A Globall Football Park & Sporthotel nevet viselő létesítmény avatására több száz meghívott jelenlétében került sor, az esemény két elsőszámú díszvendége Joseph S. Blatter, a FIFA, és Michel Platini, az UEFA irányítója volt. A két sportvezető az ünnepélyes szalagátvágáson is részt vett, majd Kisteleki István MLSZ-elnökkel együtt leplezte le a főépület aulájában a FIFA emléktábláját, amelyet Joseph S. Blatter adományozott.

Nemzetközi futballrandevú Telkiben

Az eseményen a FIFA és az UEFA egyaránt népes küldöttsége mellett mintegy másféltucat ország labdarúgó szövetsége képviseltette magát a legmagasabb szinten (köztük Grzegorz Boleslaw Lato, Dr Balázs Péter külügyminiszer (balra) délben a Parlamentben adott díszebédet a vendégekneka lengyel, Vlatko Markovics, a horvát, Joseph Mifsud, a máltai, és Mircea Sandu, a román szövetség irányítója). A ceremónia a létesítmény bejárásával kezdődött, a vendégek megtekintették a hat hektáron elterülő komplexum legfontosabb részegységeit, a négy nemzetközi méretű pályát, (három füves, egy műfüves), a sportcsarnokot, a tenisz, lábtenisz és strandfoci-játékteret, valamint a négycsillagos, 60 kétágyas szobát és 4 apartmant magában foglaló szállodát, amelynek 160 fős konferenciatermében, wellness-részlegében, az egészségügyi szolgáltatást nyújtó létesítményekben a legkorszerűbb technikai és segédeszközök állnak rendelkezésre.

A bejárás után Joseph S. Blatter, Michel Platini és Kisteleki István nemzetközi sajtótájékoztatót tartott. Michel Platini az UEAF, Joseph S. Blatter a FIFA erre az alkalomra készült zászlaját nyújtotta át Kisteleki Istvánnak

– Egy tízmilliós országban egy ilyen létesítmény nagy reményekre jogosít fel, csakis a dicséret hangján szólhatok az edzőközpontról – mondta egyebek mellett Joseph S. Blatter. – A magyar válogatott eséllyel pályázik a 2010-es világbajnoki részvételre, a Kisteleki István által vezetett MLSZ remek munkát végez.

Michel Platini kijelentette, ő nem a szerencsében, sokkal inkább a tehetségben hisz, és a most átadott edzőközpont sokat segíthet abban, hogy a magyar fiatalok, akiknek génjeikben van a talentum, még tovább fejlődjenek.

Kisteleki István elárulta, hogy az edzőcentrum segítség nélkül épült fel, és az üzemeltetés költségeit az MLSZ állja. A központ üzleti alapon működik majd, s a “haszon” a tehetségek kinevelése, a magyar labdarúgás eredményesebbé tétele lehet.

“Élvezzétek a labdarúgást, az életet”

A sajtóértekezlet után kezdetét vette a megnyitó, a Honvéd Táncegyüttes és Miklósa Erika operaénekesnő előadását a számos külföldi és hazai vendég, a megyei szövetségek vezetői, és az egykori nagyszerű futballisták között élvezte szövetségi kapitányunk, Erwin Koeman és családja, köztük az idősebbik Koeman-testvér, Ronald, valamint egy harmadik holland Európa-bajnok, Frank Rijkaard is.

Az ünnepélyes köszöntők sorát Michel Platini nyitotta meg. Az UEFA-elnök hangsúlyozta, öröm számára, hogy szervezete egy olyan komplexum létrehozásában nyújtott két és félmillió eurós, azaz az összköltség mintegy egyharmadát álló segítséget, amely a gyerekek, a fogyatékkal élők számára is nyitva áll majd.A létesítmény messzemenően elnyerte a vendégek tetszését

– A magyar utánpótlás-csapatok sikereiben az MLSZ törekvései tükröződnek – mutatott rá Michel Platini. – A magyar futball számos remek játékost adott a világnak, reméljük, az edzőközpont segít abban, hogy kinevelődjön az új Puskás, Albert, Grosics, vagy Buzánszky.

Kisteleki István köszöntötte a díszvendégeket – akik között ott volt Varga Zoltán, a sportot felügyelő önkormányzati miniszter is – majd beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek az edzőközpont felépítésében. Név szerint kiemelte a FIFA és az UEFA elnökét, Eva Pasquiert, a FIFA fejlesztési igazgatóját és Scheer Sándort, az MLSZ elnökségének egyik tagját.

– Nem a célt értük el, hanem a cél eléréséhez vezető utat találtuk és alkottuk meg – mondta többek között Kisteleki István. – A lehetőséget megkaptuk, és hogy élhettünk ezzel a bizalommal, ezt újfent szeretnénk a magyar labdarúgás nevében megköszönni, és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ennek a komplexumnak a megalkotásával javultak esélyeink a saját elvárásaink és a velünk szemben támasztott elvárások teljesítésére.

Joseph S. Blatter is sok sikert kívánt a magyar futballnak, és leszögezte, biztos abban, hogy az új létesítmény sokat segít majd a sportág még eredményesebbé tételében. Rámutatott: a jelenlegi válságban az emberek sok problémával küzdenek, a futball pedig reményt és szórakozást biztosít mindenki számára.

– Kedves Kisteleki István, most megteremtettétek a lehetőséget magatok számára, én pedig azt kívánom, éljetek is vele, élvezzétek a labdarúgást, az életet – zárta szavait a FIFA elnöke. A szalagátvágást Joseph S. Blatter, Kisteleki István, Nikházy Márk és Michel Platini végezte el

A beszédek – és Dárdai Pál videoüzenetének megtekintése – után következett a szalagátvágás, amit Joseph S. Blatter, Michel Platini, Kisteleki István, és Nikházy Márk (aki az egy évvel ezelőtti alapkőletételen is részt vett) utánpótlás-válogatott játékos végzett el. Ezt követőn Kisteleki István és Nikházy Márk leleplezte a hotel előtt álló Globall-emléktáblát, majd Joseph S. Blatter, Michel Platini és Kisteleki István az épület aulájában felavatta azt a FIFA-emléktáblát, amelyet a nemzetközi szövetség elnöke ajándékozott a létesítménynek.

A telki edzőközpont avatásával kapcsolatos ünnepi események díszvacsorával végződtek a Nemzeti Galériában.

A komlpexum első hivatalos eseménye a vasárnap 10 órakor kezdődő MLSZ-közgyűlés lesz, a tanácskozáson részt vesz Joseph S. Blatter és Michel Platini is.

forrás:mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s