Hivatalos! – Németh Balázs váltja Talmácsi Gábort a magyar csapatnál

t_Nemeth10A hír amely két nappal ezelőtt még nem nyert megerősítést immáron tehát hivatalossá vált és megerősítést nyert a Balatonring Team részéről: A hétvégén, Mugelloban, Németh Balázs versenyez a Balatonring Team színeiben!

Németh Balázs ül fel a Balatonring Team 250 köbcentis motorjára a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi Olasz Nagydíján. A 21 éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre.

Személyes adatok:

Név: Németh Balázs
Születési hely, idő: Budapest, 1988.
Súly: 60 kg
Magasság: 168 cm
Kiemelkedő eredmények: sokszoros magyar bajnok utánpótlás korosztályban, Superstock Világkupa pontszerző
Kitüntető címek: Papp László ösztöndíj (2008), „Jó tanuló, jó sportoló” (2000, 2001), Legtehetségesebb ifjúsági versenyző (2003), „Élen a tanulásban, élen a sportban” (1999, 2002)

Életrajz:

1988-ban Budapesten született Balázs, hat évesen ült először motorra, és néhány hetes gyakorlás után azonnal megnyerte első versenyét. Azt mondja, már akkor „megpecsételődött” a sorsa. A 90-es évek végén a kis kategóriákban sorra nyerte az ifjúsági és utánpótlás bajnokságokat. 2005-ben aztán óriásit lépett előre, és a Superstock 600 felnőtt mezőnyében kezdett versenyezni, méghozzá nem is akárhogyan! Már a második futamon dobogóra állhatott a magyarok között, a Hungaroringen megrendezett Alpok-Adria kupa a nemzetközi mezőnyében a 3. helyen végzett, a magyar bajnoki futamot pedig megnyerte.

2006-ban már Superstock 1000-ben versenyezett, az Alpok – Adria kupában két első és egy harmadik helyezést szerzett, és versenyzett a Suzuki GSXR Kupában is, ahol összetettben második lett. Belekóstolt a Supermotoba is, ahol szinte minden versenyét megnyerte, és a legtehetségesebb utánpótlás versenyzőnek választották. A magyar bajnokság második helyezettje volt „Junior” és „Open” kategóriában.
2007-ben a Full Gas Motorsport Egyesület színeiben a Superstock 1000 világkupán vett részt. Felvette a versenyt a gyári támogatással induló pilótákkal is, azonnal pontot, sőt pontokat szerzett, három alkalommal futotta meg a legjobb „top speed”-et.
2008-ban versenyzett a Supersport 600-as kategóriában is. Honlapján azt írta korábban, hogy 2009 a „nagy lehetőségek éve lesz”, hát ebben, igaza lett… Néhány nap, és a Balatonring Team színeiben a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250-es kategóriájában áll rajthoz, a világ legjobbjai ellen.

Tények, amik Balázs mellett szólnak:

– Eddigi pályafutása bizonyítja, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik az új körülmények, új kategóriákhoz – a gyorsaságimoros-világbajnokságon is nagy szüksége lesz erre a képességére.
– Profi csapatba kerül, ahol rendelkezésére áll a legjobb technika – mindent megtesz majd, hogy ezt kihasználja.
– Jorge Martínez „Aspar” egy valenciai tesztelésen személyesen is látta, ott figyelt fel a tehetségére
– Magyarként, a Balatonring Team piros-fehér-zöld motorján azért küzd majd, hogy örömet szerezzen minden magyar szurkolónak!

forrás: motogphirek.hu/Balatonring Team
fotó: motogphirek.hu

Hivatalos! – Németh Balázs váltja Talmácsi Gábort a magyar csapatnál” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. egy biztos, ez neki hatalmas lehetőség! sok szerencsét kívánok, és remélem élni tud evvel a lehetőséggel!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s