Kemény Dénes kihírdette a vb-re a 18 fős keretét

A magyar vízilabda válogatott hivatalos honlapján a szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta a válogatott keretet, amellyel június 8-án megkezdi a felkészülést a júliusi római világbajnokságra – egyúttal a 2012-es londoni olimpiára. A keret 18 tagú, szűkítés az Unicum Kupa idejére (vagy előtte vagy utána) várható.

A magyar válogatott 18 fős kerete:
Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) – kapusok

Bundschuh Erik (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hegedüs Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Hárai Balázs (Eger), Biros Péter (Eger), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger) – mezőnyjátékosok

Kemény Débes a vlv.hu-nak részletes kifejtette a kerettel kapcsolatos változásokról.

“- Tizennyolcan kezdik meg a munkát, végül is így döntöttem, de természetesen sérülés, betegség esetén, vagy pusztán azért, hogy egy edzőmeccsen meglegyen a kellő létszám, bármikor behívhatok mást is. Az Universiadéra készülő főiskolai válogatott már egy hete edz, de a junior válogatott keretéből is be tudok hívni játékost, ha szükséges.

Az év elején kifejezetten kerülted a „keret” szó használatát. Mi a helyzet a mostani társasággal?

– Valóban, eddig alkalmi meghívottak szerepeltek a listán, ez most a hivatalos VB-keret.

Nem szerepel a behívottak között a januári német-magyar egyik centere, a kirobbanó formában lévő Steinmetz Ádám. Miért?

– Ádámmal beszéltem és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem válogatom be. Azért nem, mert egy sajnálatos áprilisi orvosi lelet, szakvélemény szerint minimális az esély arra, hogy ő 2012-ben élsportoló legyen. Ettől függetlenül, ahogy láttuk az elmúlt hetekben, a nyáron nagyszerűen tudna játszani. A most ismertetett 18-as keretből bárki odaérhet Londonra, és nincs közöttük olyan, aki csak azért lenne itt, hogy a római VB-n jól szerepeljünk. Ádám viszont – ha az ember elfogadja a szakterületének legjobbjai közé tartozó orvos szakértelmét – csak a pillanatnyi jó szereplés miatt lenne a keretben. Ez az érem egyik oldala. A másik az, hogy amennyiben csak néhány szezon lehet hátra a pályafutásából az egészsége veszélyeztetése nélkül, akkor Ádám nyáron inkább pihenjen, hogy tudjon egy újabb teljes szezont játszani a klubjában, ha már Londonra úgysem tudok vele számolni. Tehát több szempontból alátámasztottnak tűnik ez a döntés.

És Varga Tamás?

– Tamás biztosított arról, hogy ha szükséges, számíthatok rá. Ha ez így lesz 2012-ben, biztos vagyok benne, hogy örömmel jön majd, mindig óriási lelkesedéssel játszott a válogatottban. Addig viszont több lehetőséget adhatok a fiataloknak.

A most kihirdetett keret mikor lesz szűkebb?

– Érdekem, hogy még a július 10-12-i Unicum Kupa előtt meglegyen a VB-re nevezni szánt 13 név. Ez esetben a margitszigeti tornát már a csapat összecsiszolására tudom felhasználni. Mivel azonban az általam korábban is szóvá tett okok miatt néhány héttel rövidebb a közös felkészülésre rendelkezésre álló idő a szükségesnél, nem biztos, hogy elég lesz a csapatkijelölésre a bukaresti torna és a több barátságos meccs, valamint edzőmeccs tapasztalata. Ez esetben csak az Unicum Kupa után lesz VB-csapat.

Van-e változás a VLV-n korábba ismertetett nyári felkészülési programban?
– Az Unicum Kupát követő hét szerdáján Gyöngyösre megyünk és egy hivatalos, barátságos meccset játszunk az ausztrálokkal. Ők itt maradnak az Unicum Kupa után, nálunk készülnek a VB-re.

– Hogyan értékeled a pénteken befejeződött bajnokság tapasztalatait a válogatott szempontjából?

Hosszú ideig tartott és hullámzó volt. Ami fontos: egyenletesen jó kapusteljesítményt a klubmeccseken sajnos az egész szezonban nem láttam. Bármennyire is jól ment egyik-másik kapusnak, mindig becsúszott egy-egy védhető gól, de olyan is volt, hogy láthatóan egyáltalán nem ment jól a védés. És ez nem csak a play-offra vonatkozik, hanem az egész bajnokságra, sőt a klubok nemzetközi meccseire is. Nekem megfelel egy jó közepes kapusteljesítmény is, bár természetesen a jónak, és a nagyon jónak jobban örülök, de az semmiképpen nem kedvező, ha a teljesítményt védhető gólok rontják le. És miután a legfontosabb posztról beszélünk, emellett nem tudok szó nélkül elmenni, remélem, a jó VB szereplés érdekében sikerül a rövid felkészülés alatt ugrásszerű javulást elérni a kapusokkal.

Láttál-e feltörekvő fiatalokat?

– Inkább azt mondom, hogy reményt keltő fiatalokat láttam.

– Köszönöm a beszélgetést, jó felkészülést kívánok!”

forrás: vlv.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s