Enyhe büntetést kapott az Újpest

Az MLSZ fegyelmi bizottsága meghozta a döntését a a Soproni Liga 30. fordulójában lejátszott Újpest-Fehérvár mérkőzés alatt és után történt rendzavarások miatt – számol be a szövetség honlapja.

A lila-fehér klubot mint többszörös visszaesőt, 1 millió forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a soron következő 2 hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő megrendezését. A testület a Fehérvár FC-t, mint visszaesőt, 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, plusz a soron következő hazai bajnoki mérkőzését nézők nélkül, zárt sportlétesítményben kell megrendeznie, de ez utóbbi rendelkezés végrehajtását az FB augusztus 31-ig felfüggeszti.

A lila-fehérek korábbi “bűnlajstroma”, vagyis azok az előzmények a 2008-2009-es idényből, amelyeket követte a mai elmarasztalás:

2008. október 26.: Újpest-Paks, rendezői létszám növelése+szövetségi ellenőr fogadása
2008. október 31.: ZTE-Újpest, 300 ezer forintos pénzbüntetés
2008. november 16.: Fehérvár-Újpest, 1 zártkapus mérkőzés 2009. március 15-ig felfüggesztve+200 ezer forintos pénzbüntetés
2009. május 3.: Újpest-Diósgyőr, 1 zártkapus mérkőzés augusztus 31-ig felfüggesztve+400 ezer forintos pénzbüntetés
2009. május 23.: Győr-Újpest, rendezői létszám növelése a két következő idegenbeli bajnokin+szövetségi ellenőr fogadása

Dr. Retteghy István, a fegyelmi bizottság elnöke honlapunknak így kommentálta döntésüket:

– Az Újpest többszörös visszaeső, a legutóbbi sajnálatos esetet minden apró részletre kiterjedően, rendkívül alaposan megvizsgáltuk, elemeztük a különféle jelentéseket, beszámolókat, videofelvételeket, kedden meghallgattuk az összes érdekeltet is, azóta semmilyen új körülmény nem merült fel, mára már csak a büntetés mértékének tisztázása maradt. A Fehérvárt azért marasztaltuk el, mert szurkolói tiltott rigmusokat skandáltak.

(Szerkesztői megjegyzés: Sokan biztosan emlékeznek, hogy 2003. május 30-án az Üllői úton az FTC-Debrecen találkozó után súlyos rendbontásra került sorra. Az akkori MLSZ FB döntése alapján a zöld-fehéreket 40 milliós pénzbüntetésre és év végig pályabezárásra ítélték. Ezek után az illetékesektől megkérdezném ez mennyire arányos a büntetés?)

Enyhe büntetést kapott az Újpest” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s