Újabb botrány a motorsportban? Különös cég tűnt fel a színen!

Németh Balázs, Talmácsi utódja a Balatonringhez való igazolása előtt felbontotta szerződését a Racing Management Kft.-vel. A cég állítja: valótlan állításokra hivatkozva mondták fel a kontraktust. Érdekes információkat tudott meg a stop.hu.

A STOP birtokába jutott információkból kiderül: a cég tulajdonosainak múltja egyáltalán nem nevezhető tisztának. Kinyó Andrást például elítélte már a bíróság csalásért, orgazdaságért, köz- és magánokirat-hamisításért, valamint testi sértésért is.

A Racing Management Kft. neve mostanában igen sokat szerepel a sajtóban. A cég jogvitába keveredett Talmácsi Gábor utódjával, Németh Balázzsal, aki a Balatonring Teamhez való igazolása előtt bontotta fel velük kötött szerződését. A versenyző így nélkülük indul el – remélhetőleg – a világhírnév útján.

Hogy jogos volt-e a szerződés-felbontás, azt természetesen mindkét fél másként ítéli meg. Németh-ék állítják: azért döntöttek így, mert a szerződés több pontját is megszegte a cég, alapvető feltételek nem valósultak meg, ráadásul olyan információk birtokába jutottak, amelyek miatt megrendült a bizalmuk a cégben. A Racing Management Kft. szerint viszont valótlan állításokra hivatkozva történt meg a kontraktus felmondása. A tét egyébként – ahogy Talma esetében is – a médiajogok birtoklása. A menedzserek a médián keresztül üzengetnek Németh Balázséknak, perrel fenyegetőznek és már azt is felvetették, hogy kérvényezik Németh versenyzői engedélyének visszavonását, szerintük a Balatonring etikátlan módon járt el velük szemben. A Balatonring képviselője elmondta: nem állt fent szerződés Németh és a Racing Managment közt, amikor ők megkeresték a motorost.

A STOP birtokába került információk szerint a nemrég alakult Racing Management Kft.-nek három tagja van. A társasági szerződés alapján Kinyó Zoltán 51 százalékos, Balogh Róbert 39 százalékos, Baski Zoltán pedig 10 százalékos üzletrésszel rendelkezik a cégben.

Az etikai kérdések miatt aggódó cég tulajdonosok közül Kinyó Zoltánnak és Balogh Róbertnek a múltja fedhetetlennek épp nem nevezhető, a két férfinak már többször meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással.

Közokirat-hamisítás, csalás, orgazdaság

Kinyó Zoltánt eleddig összesen 2,5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság különböző bűncselekmények elkövetése miatt. A tulajdonos 1992-ben 6 hónap börtönt kapott 1 évre felfüggesztve járművezetés tiltott átengedése miatt, 5 évvel később 1 év 2 hónap börtönre ítélték 3 évre felfüggesztve csalásért, orgazdaságért, közokirat-hamisításért és magánokirat-hamisításért. Két évvel később 10 hónap börtönt kapott 2 évre felfüggesztve valamint 200 ezer forint bírságot testi sértés miatt. Újabb két év múlva Kinyó hitelsértés miatt 50 ezer forint pénzbüntetést kapott, 2006-ban pedig becsületsértésért indítottak vele szemben eljárást, az ügyet a vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Balogh Róbertnek nem ilyen hosszú a lajstroma, ő eddig két esetben volt büntetve. 2007-ben ittas járművezetésért (72 ezer forintos büntetést kapott), 2008-ban pedig számvitel rendjének megsértése miatt (a büntetése 54 ezer forint pénzbírság volt).

A céget egyébként hiába kerestük, nyilvános telefonszáma nincs. A Racing Management Kft.-hoz egyetlen telefonszámot találtunk, Polinák Judit referensét, ő azonban nem reagált többszöri hívásunkra sem.

forrás: stop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s