A Moto2 ideiglenes rajtrácsa 27 csapatra csökkent

Összesen 47 alakulat 91 versenyzővel nevezett a jövő évi új Moto2-es kategóriába, viszont csak 27 csapat 41 motorosa kapta meg az ideiglenes engedélyt a rajtrácsra.

„A Választási Bizottság tagjai a FIM-ből, a Dornából és az IRTA embereiből kerültek ki, akik június 11-én meghozták döntésüket a 2010 Moto2-es kategória résztvevőire nézve.” – állt a FIM hivatalos közleményében. „A döntés ideiglenesen 27 csapatra esett (41 versenyzővel). További tíz csapat a nevezési lista után foglal helyet, még a maradék tíz alakulattól meg kellett tagadnunk a részvételt. A csapatok ideiglenesen elfogadták a döntést, és a Portugál Nagydíjig (október 4.) végleg megerősítésre kerülnek a résztvevők csapatok szerint. A lista Estorilra véglegesen elkészül a csapatok elhatározásai szerint. Hatalmas érdeklődés van az új géposztály iránt, ezért nem volt egyszerű feladata a bizottság tagjainak, akik a döntést hozták. A nevezettek listája jelentősen nagyobb, mint az aktuális 250-es mezőnyé.”

A jelenlegi 250-es kétütemű gépek jövőre még a négyütemű 600ccm-es motorokkal együtt fognak versenyezni az új Moto2-es osztályban. Viszont 2011-től az összes motor 600-as lesz majd. Az összesen 47 beadott jelentkezési listából viszont mindössze csak egy csapat adta be kérelmét a kétütemű gépezetre. A Moto2-esek egységesen Honda erőforrásokkal lesznek ellátva, csak a külső váz fog eltérni csapatonként, ezzel is mutatva azt, hogy az egyéni versenyzők tehetsége nagyobb hangsúlyt fog kapni.

forrás: motogphirek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s