Sportpolitika: Jacques Rogge NOB-elnök ultimátumot adott a FIFA-nak

Amennyiben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a jelenlegi korhatárt 23-ról 21 évesre szállítaná le, akkor az olimpiai férfi torna létszámát 16-ról 12-re csökkentené a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) – jelentette ki Jacques Rogge, a NOB elnöke.

A belga sportdiplomata jelezte: az olimpiai labdarúgó torna minősége egyértelműen a FIFA-tól függ, hogy milyen korú játékosokat enged el a játékokra. A mostani szabály szerint a csapatokban 23 éves vagy annál fiatalabb futballisták léphetnek pályára és három túlkoros szerepeltetése engedélyezett. A FIFA azonban azt tervezi, hogy U21-es válogatottak induljanak az ötkarikás játékokon.

„Egyértelműen jeleztem Joseph Blatter FIFA-elnöknek, hogy a NOB a mostani rendszerrel elégedett” – jegyezte meg Rogge. Hozzátette: a játék varázsának rovására menne, ha U23-as csapatok helyett U21-esek indulnának.

Rogge szeretné, ha minél előbb lezárnák az ügyet, mert nem akarja sokáig bizonytalanságban tartani a 2012-es londoni olimpia rendezőit, hogy milyen és hány csapatos férfi labdarúgótornára számítsanak.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi: extrém esetben a sportág ötkarikás szereplése kerülhet veszélybe.

forrás: nso.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s