Magyar-siker Rijekában az UEM Alpok Adria Endurance futamán

topbike1_fotoA mezőnyben, a Kurucz Ferenc és Dér Zoltán egyetlen magyar csapatként (!) megnyerték a futamot.

Endurance SST 600-ban a dobogó legfelső fokán végeztek, míg SST Openben igen előkelő második helyen sikerült zárniuk.

Megmutatták az igen erős és neves olasz mezőnynek, hogy nem sok jóra számíthatnak a szeptemberi, Hungaroringen megrendezésre kerülő utolsó Endurance futamon.

A versenyről egy kis összefoglaló:

uem-rijeka-0508-158A srácoknak ismét nem sikerült a buli zökkenőmentesre, de kitettek magukért és hősiesen végig küzdötték a 78 kört és megnyerték a versenyt. A kvalifikáción a hetedik helyet sikerült megcsípni egy 1:36:9-es idővel. Feri ment elsőnek és a rajt után harmadiknak sikerült elfordulnia az első kanyarban. Innen jött volna a papírforma, ha közbe nem szól ismét a technika ördöge.

Most kivételesen nem a lánc esett le, hanem eltört a kormányteló tartókonzolja (!!!). Ezután következett a srácoknak az alkar erősítés, Feri azt mondta olyan az alkaruk, mint Popeynek a mesében. Gondolhatjátok, hogy ezen az amúgy is gyors és rettentően rossz minőségű pályán mennyire nagy kincset ér a kormányteló. Ráadásul ez nem egy 10 körös mutatvány volt, ezért a srácok bátran állíthatják megszenvedtek a győzelemért. Feri, amikor észlelte a problémát azonnal ki akart állni, de eszébe jutott, hogy nyerni jöttek és ha kiáll, akkor elvesztik az egész meccset. Úgy döntött, hogy megpróbálják.

Zolinak sem került kevesebb erőfeszítésbe tartani az időket ezzel a hibával, de sikerült. A kezdetekben mentek kormányteló nélkül is 1:36-os időt, ami igen hajmeresztő mutatványnak tűnt. Miután bebiztosították elsőségüket, jöttek az 1:37-es idők és átlagban rá kellett állni az 1:40 körüli időkre, hogy kitartson a gumi és az üzemanyag is ameddig kell.

A technikai gondot még tetézték egy kis “füvezéssel” is. Nem tudni miért, a motor az egyik kanyarban nem akarta bevenni a 4-et és dobott egy üreset. Feri azt hitte ismét leesett a lánc, mire lenézett már ott volt a következő kanyar és a fű. Hála istennek nem lett nagyobb baj, csak a mi idegeink borzolódtak és vissza tudott jönni a helyére.

A csapatnak volt két meglepi segítője, akik nélkül az eredmény nem jött volna létre. Nevezi Ákos és Reiter Zoli akik az R-széria kupa versenyzői, lementek Rijekába azért, hogy segítsék Ferit és Zolit. Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket.

Bubu, a csapat oszlopos tagja és szerelője is hibátlanul végezte felelősségteljes feladatát, a tankolást a verseny közben. Ha ő nem tankol jól, akkor buknak a srácok egy csomó időt. Neki is köszönjük a segítséget.

forrás: magazin.topbike.hu

Magyar-siker Rijekában az UEM Alpok Adria Endurance futamán” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s