Látványos győzelmet ígér Balzsay

A WBO nagyközépsúlyú világbajnoka augusztusban Budapesten védheti meg övét.

Ma kora délután tartották az augusztus 22-én a Syma Sport- és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Universum Box Promotion gála első hivatalos sajtótájékoztatóját, melyen bejelentették, hogy nagyközépsúlyú világbajnokunk Balzsay Károly a német Robert Stieglitz ellen védi meg WBO címét.

Balzsay Károly:

“Robert nagyon komoly bunyós, kiváló harc lesz, rendkívül kemény csata, amelyen szeretnék szép és látványos győzelmet aratni. Sokszor bokszoltunk már egy helyen, ismerjük egymás stílusát. Minél jobban fel kell készülnöm, ma már indulok is Hamburgba, ahol kezdetét veszi a kilenchetes munka.”

Az dzője Fritz Sdunek ezúttal nem kísért el Budapestre, a mesteredző jelenleg Khoren Gevort készíti fel a csapattárs Felix Sturm elleni ütközetre. Itt volt viszont a kihívó Stieglitz és edzője, Thorsten Schmitz is, akinek az orosz származású bunyóson kívül jelenleg nincs más bokszolója.

A Balzsaynál valamivel rutinosabbnak számító Stieglitz nem akar feltartott kezekkel érkezni a budapesti gálára. “Komolyan veszem ezt a találkozót, garantálhatom, hogy semmit sem adok ajándékba. Láttam a Denis Inkin elleni mérkőzését, ahol fantasztikusan bokszolt, de én nem fogom magam könnyen adni.” – mondta a magdeburgi SES istálló sztárja, aki tavaly kemény verést kapott Librado Andradétól. Stieglitz elmondta, hogy az Andrade meccsel kapcsolatban nem keres kifogásokat, de nem volt teljesen száz százalékos állapotban azon az estén.

A sajtótájékoztató jó hangulatáról a Bedák-fivérek gondoskodtak, akik szintén tiszteletüket teszik a pesti gálán, és szóba került Erdei Zsolt távolmaradása is. Mint ismeretes, félnehézsúlyú világbajnokunk nem lép szorítóba augusztus 22-én, de Christof Hawerkamp sajtófőnök csak a szokásos, nem találtunk ellenfelet Madárnak sablonnal hárította a kérdéseket. A Syma Csarnokban sorra kerülő gálára szerda dél óta lehet jegyeket kapni, a legolcsóbb belépő 2900 forintba, míg a legdrágább 12 900 forintba kerül.

forrás: profiboksz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s