Veszélyben a budapesti vb?

Amennyiben a triatlon-világbajnokság szervezőbizottsága június 30-ig nem kapja meg a kormánygaranciát, elvehetik az esemény rendezési jogát.

Legkésőbb a jövő héten szükséges az egyeztetés a triatlon-szövetség és a sportért is felelős önkormányzati miniszter között a 2010-es budapesti triatlon-világbajnokság megrendezésére vállalt kormánygaranciával kapcsolatban. Ezt Lányi András, a Magyar Triatlon Szövetség kedden megválasztott új elnöke mondta.
triatlon

A határidő június 30., amennyiben a szervezőbizottság addig nem kapja meg a kormánygaranciát, úgy elvehetik Magyarországtól az esemény rendezési jogát.

“Természetesen egyeztettem az előző elnökkel és levélben megkerestem a minisztert is az üggyel kapcsolatban – mondta Lányi. – A legnagyobb nehézség, hogy a kinevezésem után rögtön azzal a feladattal találtam szemben magam, hogy minél előbb kerüljön a kormány elé a 2010-es vb témaköre, és erre a lehető leghamarabb meg is kapjuk a garanciát.”

Lányi ismertette az új vezetés hároméves koncepcióját, amelynek lényege, hogy a triatlon olyan, egészséges életmódra nevelő, növekvő népszerűségű és tömegbázisú sportággá váljon, amely értéket teremt a sportbarátoknak és a gazdaság szereplőinek egyaránt. A jövő évi, sikeres vb-rendezés mellett a szövetség célja a 2012-es londoni olimpiára egy-egy férfi és női kvóta megszerzése.

“Limitált emberi és anyagi erőforrásainkat szeretnénk meghatározott szakmai célokhoz hozzárendelni, valamint fontosnak tartjuk, hogy a szövetség és a sportolók viszonya érthető legyen minden érintett számára” – mondta Lányi, majd hozzátette: az állami források elosztását egy következetes és objektív rendszer szerint kívánják végezni, amelynek segítségével az utánpótlás-nevelésnek is nagyobb figyelmet tudnak szentelni.

Az új elnök hangsúlyozta, hogy a klubokkal való kapcsolattartást is fejleszteni szeretnék, a triatlon magyarországi felemelkedésének alapját pedig a 2010-es világbajnokság megrendezésében látják.

Forrás: telesport.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s