Döntött a szövetség: Cseh Laciék is csodadresszben tempózhatnak

ngedélyezte a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség az összes, úgynevezett csodadressz használatát, amelynek módosítását és felülvizsgálatát még májusban rendelte el. A FINA illetékes szakértői testülete hétfőn áldását adta többek között az Arena cég X-Glide elnevezésű versenyruhájára is, amelyet a legjobb magyar úszók már teszteltek – tájékoztatta Kiss László szövetségi kapitány az MTI-t.

A próbák rendkívül jó tapasztalatokat hoztak, a múlt évben Pekingben három számban olimpiai ezüstérmes Cseh László is dicsérte az új dresszt, amelyet immár a július végi-augusztus eleji, római világbajnokságon is használhatnak a magyar válogatott tagjai.

A Magyar Úszószövetséggel (MÚSZ) kizárólagos szerződésben álló Arena legújabb fejlesztésű modelljének engedélyezéséről – amelyben amúgy már világcsúcs is született a francia Alain Bernard révén 100 m gyorson – Kiss László hétfőn elmondta, hogy nagyon örül a FINA döntésének.

„Hogy használhatjuk az X-Glide-ot, azt jelenti, hogy versenyben maradunk a többiekkel, akik szintén különféle csodadresszekben úsznak. Azzal pedig, hogy nem kerülünk ilyen téren hátrányba, a római vébén a magyar csapat esélyei egyenlőek lesznek a többiekével” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A május 27-i, margitszigeti – sajtótájékoztatóval egybekötött – „divatbemutatón” Cseh ezt mondta:

„Az X-Glide még annál is gyorsabbá tesz, mint az a szintén Arena-szerelés, amelyben a tavalyi ötkarikás játékokon úsztam. Belebújni is könnyebb, kényelmes, nincs benne szorító érzésem, amitől előzőleg tartottam. Hozzáteszem ugyanakkor, hogy maximum kétszáz méterig segít, hosszabb távokon inkább hátráltat, de még több tapasztalatra van szükségem például négyszáz méteres vegyesen is. Ha ott nem válik be, van nadrágos változata is az X-Glide-nak, ami még jó lehet.”

A FINA május 19-én vizsgálta be az újfajta úszóruhákat, s 348-ből tízet szabálytalannak nyilvánított, 136-ot pedig feltételesen fogadott el azzal, hogy a gyártóknak június 19-ig van lehetőségük módosítani.

forrás: nso.hu/mti

Döntött a szövetség: Cseh Laciék is csodadresszben tempózhatnak” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. én meg kötelezném őket, hogy csakis “általános” fürdőgatyát hordhassanak.
    vagy lassan már rakétákat szeelnek rájuk?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s