Sallói: „A lehetséges ellenfelek közül a legerősebbet kaptuk”

Nem volt szerencsés az Újpest a svájci sorsoláson, ahol a Steaua Bukaresttel került szembe az Európa-liga második selejtezőkörében.

A lebonyolítás rendje szerint amennyiben csapatunk nyer, akkor a Steaua Bucuresti együtthatóját viszi magával, vagyis a következő körben biztosan kiemelt lesz a sorsolásnál.

Sallói István:

– Az öt lehetséges csapat közül a legnehezebb ellenfelet kaptuk: a bukaresti együttes a második körben résztvevő klubok közül a legmagasabb UEFA-együtthatóval rendelkezik az elmúlt öt év nemzetközi szereplése alapján. A Steaua Románia legsikeresebb klubja, annak ellenére, hogy az előző szezont a hatodik helyen zárta. Mintegy 30 millió eurós költségvetésből gazdálkodik, jelenleg egy olasz szakember irányítja a csapatot. A Steaua képviselőjével találkoztam a helyszínen, aki elmondta: 2200 drukkert tudnak fogadni az első mérkőzésen. Felvetődött: ha nagyobb az igény, utazhat-e több Újpest-szurkoló Bukarestbe, amire nem kaptunk egyértelmű választ, de az biztos, hogy ebben az ügyben még egyeztetünk. Érdekes volt az is, hogy amikor beszélgettem a Vaduz munkatársával, megjegyezte: a mai napig nem értik, hogyan tudtak minket kiverni. A futball már csak ilyen, vagyis a papíron esélytelenebb is továbbjuthat. A mi párosításunkban a Steaua az esélyes, de megítélésem szerint jó csapatunk van. Mindkét csapat a felkészülés elején jár, nekik három hét áll rendelkezésükre a meccsig, mi pedig négy hétig dolgozhatunk együtt. Vagyis döntő lesz, hogyan sikerül a felkészülés.

forrás: ujpestfc.hu

Sallói: „A lehetséges ellenfelek közül a legerősebbet kaptuk”” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s