Sportpolitika: Helyén marad a Sportkórház

A Sportkórház a helyén marad, a félbemaradt felújítás befejezésére és egy magyarországi akkreditált doppinglaborra nincs pénz az állami költségvetésben, az új főigazgató személyét július 15-éig nevezik meg.

Mindezeket Székely Tamás egészségügyi miniszter jelentette be az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága előtti meghallgatásán.

A tárcavezető azt is elmondta: célszerűnek látja, hogy a Sportkórházban egy minimum 10 aktív ágyból álló belgyógyászati részleget hozzanak létre. Ezt úgy tartja megvalósíthatónak, hogy a jelenlegi 30 sportsebészeti és 15 ortopédiai sebészeti aktív ágy egy részét belgyógyászativá alakítják át.

A miniszter szerint szükség van a sportorvosi hálózat megújítására, mert a sportorvosi vizsgálatok jelenleg formálisak, s nem biztos, hogy azok során megalapozott szakvéleményeket állítanak ki. Székely Tamás úgy látja, ki kell dolgozni egy sportorvosi akkreditált protokollt, mert ha a vizsgálatokat aszerint végzik el, akkor elkerülhető lesz egy-két olyan haláleset, amilyen a közelmúltban történt.

forrás: nso.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s