Wimbledon: Szávay váratlan búcsúja

szavay_ágiAz angol nemzetközi teniszbajnokság első fordulójában másik teniszezőnk is elbúcsúzott a versenytől.

A wimbledoni torna első fordulójának második magyar érdekeltségű mérkőzésén a 30. helyen kiemelt Szávay Ágnes lépett pályára a világranglista 110. helyén álló belga Kirsten Flipkens ellen.

Az első szettben hullámzóan játszott Ági, 2:2-ig fej-fej mellett haladt a belgával, ekkor azonban a magyar lány adogatásánál Flipkens brékelni tudott, majd miután hozta a saját szervajátékát is 4:2-es előnyre tett szert. Aztán Szávay magára talált és 5-4-re fordított. A szett megnyerésért játszott, 40-15-re is vezetet, de végül nem sikerült megnyernie a gémet. A belga lány ismét formába lendült megfordította az állást, és 7:5-tel megnyerte a szettet.

A második szettben is folytatódott Szávay hullámzó játéka. Sok hibával játszott, és ezt a belga lány kihasználta. Flipkens 5-2-re is vezetett, majd Szávay 5-4-re felzárkózott. Az utolsó game-ben 30:0-ról 30:30-ra egyenlített a magyar lány. Aztán Flipkens rontása után bréklabdához jutott, ám egy nagyszerű szerva, majd egy újabb hibát követően a belga meccslabdához jutott, Ági pedig elkeseredettségében a földhöz vágta ütőjét.

Flipkens az első mérkőzéslabdáját értékesíteni tudta, így két szoros szett után, 7:5, 6:4-gyel jutott a második fordulóba.

Szávay Ági sok hibával játszott, 26 ki nem kényszerített hibát vétett. Ilyen szinten ez sok, és ez sajnos a kiesését jelentette. De örö, az ürömben, hogy párosban még van javítási lehetősége

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (12 550 000 font, füves pálya)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Flipkens (belga)–Szávay (magyar, 30.) 7:5, 6:4

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s