Talmácsi:”egyre többet tudok a motorról, a következő versenyen már szeretném megszerezi az első világbajnoki pontjaimat”

090627Assen 361Talmácsi Gábor élete második MotoGP futamán a 16. helyen fejezte be a holland nagydíjon.

A szombat reggel ismét az időjárás találgatásával telt, mindenki az próbálta megfejteni, hogy a szürke felhőkből mikor hullik majd csapadék. A bemelegítő edzésen száraz körülmények között körözhettek a versenyzők. Ezen a húsz perces tréningen Talmácsi Gábor kipróbálta a verseny beállításokat, jó köröket teljesített. Ezt követően részvett a MotoGP versenyzők parádéján, ahol kabrió sportautókkal vitték körbe a szervezők a király kategória pilótáit, ezzel is kedveskedve a szép számmal összegyűlt publikumnak. Talma élete második nyolcszáz köbcentis rajtjához állhatott oda, ehhez képest öt versenyzőt is megelőzött az első kanyarig. Négy körön át a tizenötödik helyen motorozott a magyar világbajnok, ezután a tizenhetedik helyre csúszott vissza. A két Scot Hondás, Talmácsi és Takahashi hosszú körökön át egymás mögött motorozott. A helyzet már nem változott a végéig, Talma a múltkori helyezéséhez képest egy helyet előrébb lépett és a tizenhatodik helyen zárt. Takahashi tizenötödik lett, és ezzel egy világbajnoki pontot szerzett.

Egy hét múlva az Egyesült Államokban, Laguna Seca-ban verseng a MotoGP kategória.

Talmácsi Gábor:

Az elején nagyon jól ment minden, meccsben voltam a többi versenyzővel. Aztán kicsit csökkent a tapadás, és nem tudtam olyan gyors köröket menni. Ez volt a második versenyem, egyre többet tudok a motorról, a következő versenyen már szeretném megszerezi az első világbajnoki pontjaimat. Gratulálok Valentino Rossinak a századik sikeréhez, nagyszerű, amit évek óta a pályán, és azon kívül is tesz.

Yuki Takahashi:

A start nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, de később sikerült feljebb küzdenem magam. Ekkor azonban, erős fájdalmaim voltak a törött ujjamban és a hátamban, és nem tudtam kellően koncentrálni. Az amerikai versenyig remélem javulni fognak a sérüléseim, és jobb teljesítményre leszek képes.

Holland Nagydíj, Assen, 2009.06.27
1. Rossi
2. Lorenzo
3. Stoner
4. Edwards
15. Takahashi
16. TALMÁCSI

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s