Az Aprilia a pénzére vár – Ég a Team Toth talpa alatt a talaj (?)

A világhálón a napokban ismét a Toth csapat nehéz pénzügyi helyzetéről szóló híresztelések láttak napvilágot.

A magyar építési vállalkozó, id. Tóth Imre már évek óta saját csapattal rendelkezik a MotoGP versenysorozatban, ahol fia, ifj. Tóth Imre, a 125-ös és a 250-es kategóriában eddig szerényen szerepelt. A Team Toth istállónak négy éve két fix rajthelye van a negyedliteres géposztályban. A 23 éves budapesti Tóth Imrén kívül eddig minden évben neves versenyzőket szerződtettek, mint Roberto Locatelli, Hector Barbera és jelenleg Mattia Pasini. Többnyire az Aprilia versenymotor beszállító cég közvetítésével történt mindez annak érdekében, hogy ezek a versenyzők a versenysorozatban jelesen szerepelhessenek.

Mattia Pasini részére idén egy iszonyatosan drága gyári RSA-t szereztek a legújabb évjáratból, habár meg kell hagyni, hogy a megállapodás a 23 éves Riminiből származó pilótával, aki tavaly a 250 ccm-es kategória első futamát Katarban megnyerte és a szezont a nyolcadik helyen zárta, csak röviddel a világbajnoksági idény megkezdése előtt jött létre. Jó ideje a boxutcában a magyar csapat pénzügyi nehézségeiről keringenek különböző híresztelések, melyet az Aprilia alá is támasztott.

„Igen, így igaz. A Team Toth eddig még egy Eurot sem fizetett a két versenyző motorjáért. És bankgaranciájuk sincsen” – mondta Giampiero Sacchi közeli bizalmasa Assenben, miután a Piaggio Group versenysport igazgatója, akihez az Aprilia, Derbi és Gilera márkák tartoznak, továbbutazott Donington Parkba a Superbike világbajnokságra. „Ez az üzleti magatartás egyáltalán nem felel meg az elvárásoknak. Nem tudom az Aprilia még meddig fog várni. Talán rajthoz állhat a csapat még a következő nagydíjon a Sachsenringen, mielőtt bevonják a motorjaikat. De ahogy említettem, pontosabb részleteket a további eljárásról én sem tudok mondani.”

A történet nagy vesztese mindenekelőtt Mattia Pasini, aki mugelloi esős futamon a Tóth csapatnak grandiózus győzelmet hozott. Az olasz pilóta az arról szóló híreszteléseket, miszerint a közeljövőben már egy másik csapat színeiben kell indulnia, nem kívánta kommentálni. Jelenlegi csapatának helyzetével kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Elsősorban motorversenyző vagyok. A politika és az üzlet nem érdekel, az mások feladata. Rettenetesen sajnálnám, ha el kellene hagynom a Team Toth istállót. A kezdeti problémák után mostanra kitűnően egymásra találtunk, és nagyszerűen tudunk együttműködni, amihez a Mugellóban szerzett hihetetlen győzelem is hozzájárult.”

A motogphirek.hu utána jár a dolgoknak, ha bármi információ érkezik a Tóth csapat részéről, azt közölni fogjuk az olvasókkal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s