Mégis lesz NB I-es kézilabda csapata Gyöngyösnek

Fellélegezhetnek a sportbarátok! Gyöngyösi Kézilabda Klub néven, a férfi szakosztályát felszámoló Gyöngyösi Főiskolai KK jogán indulhat a honi élvonalban a városi üzemeltetésű új együttes – adta hírül a heol.hu.

Az NB I-es küzdelmektől búcsúzó Gyöngyösi Főiskolai KK vezetése június 19-én közleményt juttatott el a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) illetékeseinek. A további élvonalbeli szereplés lehetősége körül fennálló bizonytalanságot a szponzorokkal és a játékosokkal szemben nem vállalva a klub jelezte, lemond a férfi csapat jövőbeli szerepeltetéséről.

A vezetők a másodosztályban való szereplés gondolatát eleve elvetették, így a gyöngyösieknek csak abban az esetben maradt volna esélyük a további élvonalbeli szereplésre – s egyben a szakosztály életben tartására –, ha valamelyik jogot szerzett gárda nem kíván élni a feljebb lépés lehetőségével. Erre azonban az NB I-es nevezési határidő végéig, június 30-ig várni kellett volna az elöljáróknak. Mára aztán kiderült, hogy ez nem volt hiábavaló.

Az NB I/B Nyugati-csoportjában bajnoki címet szerzett Pécsi VSE ugyanis hosszas rágódás után, a szűkös anyagi forrásokra hivatkozva bejelentette: továbbra is marad a sportág második vonalában. A gyöngyösiek előtt így megnyílt az út az NB I-es folytatásra. A szakosztály megmentéséért több fronton is lobbizó helyi szurkolótábor tagjai Szanyi Tamás, GyKSzK elnök vezetésével már a június 19-ei bejelentés után igyekeztek minden követ megmozgatni a férfi csapat életben tartása érdekében, amiben végül az önkormányzatnál találtak igazi partnerre.

Ennek eredményeképp a hét elején dr. Magda Róbertnek, a GYFKK korábbi szakosztályvezetőjének és Hiesz György polgármesternek az aláírásával újabb levél érkezett az MKSZ versenybizottságához. A felek jelezték, Gyöngyös mégis képviseltetné magát az NB I. 2009/2010-es pontvadászatában. Az új elképzelés szerint Gyöngyösi Kézilabda Klub néven, a férfi szakosztályát felszámoló Gyöngyösi Főiskolai KK jogán indul az élvonalban a városi üzemeltetésű új gárda, amely várhatóan Hiesz György lesz az elnöke.

A férfi szakosztály a GYFKK-ból való kiválás után így önkormányzati tulajdonba kerülne, amelynek NB I-es szerepeltetését a képviselő testület egyhangúlag megszavazta, biztosítva a működéshez szükséges anyagi feltételeket. Az ügyvezetői teendőket várhatóan a Gyöngyösi FKK férfi csapatának korábbi technikai vezetője, Kis Róbert látja el.

Az NB I-es nevezési határidő, június 30-ai lezárultával kedden a Magyar Kézilabda Szövetség részéről is megerősítették, hogy a gyöngyösiek indulhatnak a Budapest Bank Férfi Liga 2009/2010-es kiírásában, amely már augusztus 30-án elrajtol. Arra a kérdésre, hogy mely játékosok alkotják majd az új csapatot, illetve, ki lesz a gárda vezetőedzője, várhatóan napokon belül választ kapunk.

forrás: heol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s