Mocsai-lánnyal bővült a veszprémi csapat

Megújult feltételekkel vág neki a következő évadnak a Veszprém Beton KC, immáron Veszprém Barabás KC néven. A változásokról a klub főtámogatója, Barabás Árpád számolt be a sajtónak pénteken – számol be a handball.hu

Az elmúlt idényben sikerült kiharcolni a felsőbb osztályba jutást Gyurka János tanítványainak, így tizenkilenc év után ismét lesz élvonalbeli női kézilabda Veszprémben. Egy erősebb, tapasztaltabb csapattal szeretnének nekivágni a következő, lényegesen nehezebb szezonnak. Ezt magyarázzák az igazolások is, miszerint a csapatba újonnan érkező játékosok már mind rendelkeznek NB I-es tapasztalattal.

A főszponzor ezen a fórumon jelentette be, hogy a csapat ezentúl új nevén lép pályára. Szólt arról is, hogy a felsőbb osztályba jutás nagy felelősséget, kihívást jelent a lányoknak.

Gyurka János is a megerősödést jelölte meg célként: “Az NB I-et meg kell tanulni” – mondta.

A válogatásnál is ez vezérelte a vezetőedzőt, amikor úgy gondolkodott, hogy az új játékosokat csak két csapatból (Hódmezővásárhely, Vác) verbuválja. A csapathoz érkezett még Mocsai Dorottya is a Vasas csapatából:

“Azért választottam ezt a csapatot, mert ez a társaság még nem annyira összeszokott, így könnyebb a beilleszkedés is. Nagyon tetszik az edző, Gyurka János mentalitása, és nem utolsó sorban többet láthatom évközben édesapámat is” – mondta el a játékos.

Nemzetközi tapasztalattal is bíró lány kerül a kapuba, a Győrt, a Dunaferrt és a francia Dijont is megjárt Hoffmann Kitti személyében.

A kézis lányokra most háromnapos összetartás vár, ahol könnyebben megismerkedhetnek egymással. Hétfőn és kedden Veszprémben lesznek, majd egyhetes zánkai edzőtáborozás következik. Július 28-tól az új otthon, a Veszprém Aréna “belakása” a legfontosabb állomás.

A csapat a következő időszakban felkészülési mérkőzéseken és tornákon vesz majd részt. Először Vácon vendégszerepelnek , majd a a svájci bajnokcsapattal, a Ferencvárossal és az Érddel is megmérkőznek. Összesen nem kevesebb, mint tizennégy meccset vívnak.

Az edzők továbbra is a jól kipróbált “régiek” maradnak: Gyurka János, az ifiknél és a serdülőknél pedig Benke Péter és Sulyok Erzsébet. A bajnokság szeptember 3-án kezdődik, ám a sorsolás még nem történt meg. A Veszprém Barabás KC Kovács Julianna személyében marketingest is kapott.

Az egyik pénzintézet jóvoltából új támogatóval is gazdagodott a csapat.

Az új keret (zárójelben a játékos előző klubja):

Beálló: Ábrahám Szilvia (Váci NKSE)
Kapus: Baranyai Bettina
Jobbszélső: Bognár Zsuzsanna
Jobbszélső: Földes Kata (Hódmezővásárhelyi NKC)
Irányító/balszélső: Földes Viktória
Irányító/átlövő: Gerstmár Renáta (Hódmezővásárhelyi NKC)
Kapus: Hoffmann Kitti (Dijon)
Balszélső: Horváth Viktória
Irányító/átlövő: Koszorús Katalin
Kapus: Lengyel Edit
Balátlövő: Mocsai Dorottya (Vasas SC)
Balátlövő: Alzbeta Pollakova (Hódmezővásárhelyi NKC)
Jobbátlövő: Smidéliusz Júlia
Beálló: Szabadfi Ágnes
Balátlövő/beálló: Velky Viktória
Balátlövő: Veszeli Judit (Váci NKSE)
Balátlövő: Vida Ingrid
Jobbátlövő: Weigel Zita

Vezetőedző: Gyurka János

Forrás: http://www.vehir.hu/handball.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s