Elek: Jó vételt csináltunk velük!

A női kézilabda NBI csapatai közül harmadikként (a DVSC és a Békéscsaba után) a Budapest Bank-FTC játékosai is megkezdték a felkészülést a 2009/2010-es idényre.

A fővárosi csapathoz a nyáron mindössze két új játékos érkezett: a Székesfehérvárról igazolt balátlövő, Emberovics Míra, valamint az Újbudával NB1B-s bajnoki címig jutó jobbátlövő, Trufán Noémi. A sportmenu.hu a két új lány mellett a vezetőedzőt, Elek Gábort is megszólaltatta a szezonnyitó edzést követően.

EmberovicsMira_resizeHogy fogadtak az új csapattársak?
Emberovics Míra: Nagyon szívélyes fogadtatásban volt részem, közvetlenek, kedvesek voltak velem a lányok. Úgy érzem és remélem, hogy jól fog menni a beilleszkedés.
Ma találkoztatok először vagy esetleg volt már valami csapatprogram az első edzést megelőzően?
E. M.: Most az edzéskor találkoztunk, de a hétvégére terveztünk már közös programokat.
Milyen reményekkel kezded meg a munkát a Ferencvárosnál?
E. M.: Örülök neki, hogy egy ilyen fiatal, motivált csapatba kerültem. Elsődlegesen azért választottam a Fradit, hogy fejlődjek. Nagy részben ismerem az új csapattársaimat, Szabó Edinát már 7 éves korom óta! A többiek között is sok az ismerős, Berta Melindával játszottam együtt a Vasasban, Kenyeres Fannit pedig Fehérvárról, míg Szucsánszki Zitát és Zácsik Szandrát a középiskolából ismerem elég jól.
Mit vársz a szezontól?
E. M.: Remélem, hogy a csapat legalább olyan helyezést ért el a bajnokságban, mint a tavalyi szezonban, de az első háromba mindenképp odaérhetünk.
Korábban a Vasas játékosaként éltél már Budapesten, így a fővárosba költözés, a közlekedés nem jelenthet nagy problémát…
E. M.: Nagyon nehéz szívvel hagytam itt két évvel ezelőtt Pestet, kifejezetten szeretek itt élni, örülök, hogy visszakerültem. Tömegközlekedéssel pár percnyire lakok a csarnoktól, nem lesz gond.
Az FTC-vel ősztől kipróbálhatod magad a legnívósabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában is, egyelőre a selejtezőkben…
E. M.: Tény, hogy nehéz csoportba kerültünk, hiszen ellenfelünk a dán FCK is, de pozitívan állok hozzá és bízok a legjobbakban!

TrufanNoemi_resizeAz NB1/B-ből a Fradihoz igazoltál, ahol még a Bajnokok Ligájában is érdekeltek lesztek!
Trufán Noémi: Nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor Elek Gábor megkeresett telefonon, hogy gondolkodjak el rajta, szeretnék-e a Fradihoz jönni. A gondolkodási idő letelte után visszahívtam, és jeleztem, hogy örömmel igazolnék a csapatába. Nagyon kíváncsian várom, hogy mennyit tudok majd hozzátenni a Fradi sikereihez, és mennyit tudok fejlődni a következő szezon során.
A Dunaferr, a Vác, a Csömör és az Újbuda színeiben játszottál eddig, néhány mondatban hogyan jellemeznéd a játékstílusodat a Téged még kevésbé ismerőknek?
T. N.: Dunaújvárosban kezdtem serdülőként, majd ifiként és a felnőttben is játszottam mielőtt Vácra kerültem. Vácon leginkább védekezésben kaptam szerepet, főként hármas, de kettes védőként is szoktam játszani. Támadásban, mivel balkezes vagyok, jobbátlövőként fogok szerepelni, bár (Elek) Gábor említette, hogy akár szélsőként is szükség lehet majd rám. Erényeim közül elsőként a kitartásomat említeném, valamint azt, hogy védekezésben elég stabil embernek számítok. Támadásban talajról és felugrásból is szoktam eredményes lenni, remélem, minél több góllal tudom majd megörvendeztetni a Fradi-szurkolókat is.
Mennyire ismered új csapattársaidat?
T. N.: Volt már szerencsém többükkel egy csapatban játszani. Szvetivel (Szvetlana Gridnyeva) és Zácsik Szandrával Vácon együtt játszottam, Berta Melit pedig az újvárosi ificsapatból ismerem még. Természetesen ellenfélként találkoztam már pl. Kenyeres Fannival vagy Szucsánszki Zitával is, de a fiatalokat meg kell még ismernem!
Az első edzés edzőtök elmondása szerint még nem volt igazán kemény, Te hogy láttad?
T. N.: Jól éreztem magam a pályán, valóban egy enyhébb edzésen vagyunk túl, valamint a holnapi is leginkább azt a cél szolgálja, hogy ráhangolódjunk a jövő heti munkára, az igazi alapozásra.

ElekGabor_resizeEmberovics Míra és Trufán Noémi érkezésével mit nyerhet az FTC?
Elek Gábor: A két új érkezővel a cél egyértelmű: a belső posztjainkat kell, hogy erősítsék. Tavaly nagyon „vékonyak” voltunk ott, borzasztóan megéreztünk egy-egy sérülést, betegséget, vagy ha valaki formán kívül volt. Az elmúlt idény úgymond kissé lutris volt, ne adj isten egy komolyabb sérülésre az egész év rá mehetett volna a tavalyi felállásban. Az új szezonban ebben mindenképpen előre lépünk, Trufán Noémit jobbátlövőként és akár jobbszélsőként is tudjuk használni, míg Emberovics Mírát az összes belső poszton bevethetjük. Mindkét játékos ráadásul védekezésben igen jónak mondható, amivel sok problémánk volt, főleg szezonkezdetkor. Mírát sokat néztem a Fehérvár mérkőzésein, és nekem nagyon tetszett a mentalitása, Trufival pedig Csömörön dolgoztam már együtt, így jól ismerem. Úgy gondolom mindkettő remekül bele fog illeni a csapatunkba, de nyilván azt a speciális közeget, ami a Ferencvárosnál van, kérdéses, hogy fogják fogadni. Általában ez a közeg inkább feldobja, mint lenyomja az embereket, így optimista vagyok mindkettőjüket illetően, jó vételt csináltunk velük!
Említetted az edzés során a játékosaidnak, hogy a bajnoki sorsolás nagyon kedvezőnek tűnik…
E. G.: Igen, így gondolom, egy jó sorsolásunk van a bajnokságban. Két kivétellel (Debrecen és Hódmezővásárhely) az őszi rangadóinkat itthon tudjuk játszani, gondolok itt a Békéscsabára, a Fehérvárra, a Vácra és a Győrre. Azt mondom, hogy ebből egy nagyon pozitív őszt hozhatunk össze, egy olyan pozícióba kerülhetünk, ami majd a várhatóan kellemetlenebb tavaszt enyhítheti.
Koraősszel a Bajnokok Ligája selejtezőjében is várnak feladatok a Fradira. Mennyire mehet ez a bajnokság rovására?
E. G.: Semennyire! Nagyon készültünk rá, küzdöttünk érte, akartuk az ezüstöt és a vele járó BL-szereplési esélyt megszerezni. Hozzáteszem, a Debrecentől ennek eléréséhez nagy segítséget kaptunk… Meggyőződésem, hogy a BL-szereplés minket csak építeni fog, tudjuk, hogy mik a realitások, nem mi vagyunk az esélyesek a főtáblára való jutásban. Hazai pályán lett volna esélyünk, de a sorsolás okán szinte biztosan idegenben kell játszanunk. Meg kell próbálnunk mindent a selejtező megnyeréséért, de ha ez nem is sikerül, az EHF-Kupában való indulás kiharcolása nagyon fontos feladatunk.

fotók: v-man.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s