Egy korszak lezárult – 80 millió Ft támogatás érkezett az MLSZ számlájára a FIFÁ-tól

Hosszú ideje zajló ügy végére került pont

Ha egy sportág nemzetközi szervezetétől 400 ezer dolláros (megközelítőleg 80 millió forintos) támogatás érkezik valamelyik magyar sportszövetséghez, az már önmagában is több, mint figyelemre méltó. Az a hivatalos bejelentés, mely szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség utalt most ilyen tetemes összeget az MLSZ-nek, ezen felül még extra jelentőséggel is bír: ezzel lezárult ugyanis egy, az előző vezetéstől örökölt “sötét korszak”, véglegesen pont került egy évekig húzódó ügy végére!

Emlékeztetnénk rá: szinte napra pontosan két évvel ezelőtt akadtak, akik már-már csődközelinek ítélték az MLSZ helyzetét, miután az úgynevezett Kentaro-ügy miatt mind az UEFA, mind a FIFA zárolta az MLSZ-nek járó támogatásokat. Azóta… Nos, a Kentaro által indított eljárás időközben úgy zárult le, hogy a magyar szövetségnek adott igazat a perben eljáró svájci bíróság (a részletekről, mert benne foglaltatik az ítéletben, semmi nem hozható nyilvánosságra…), így elhárult minden akadály a sportág nemzetközi szervezetei részéről járó összegek átutalása elől is.

Mondhatni: a legutolsó “részletet” jelenti ebben a történetben a FIFA-tól az MLSZ-be érkezett 400 ezer dolláros támogatás!

– Ezzel most már tényleg végérvényesen és számunkra minden szempontból kedvezően ért véget ez az évek óta húzódó történet, sikerrel jártunk a bíróságon, a FIFA-tól járó tetemes összegű támogatásnak köszönhetően pedig az MLSZ egyébként is stabil pénzügyi helyzete tovább javult – jelentette ki Kisteleki István, az MLSZ elnöke a csütörtöki elnökségi ülésen.

forrás: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s