Takahashi ügye még mindig tisztázatlan

A HRC azt mondja, hogy ha a Scot csapat fizetett volna, akkor tudtak volna második motorokat adni, míg Talma csapata szentül állítja, hogy ők fizettek volna, de a Honda azt mondta, hogy így sem tudnak motort adni – írja a motogphirek.hu

Talmácsi Gábor csapattársa, Yuki Takahashi, már az elmúlt futamot, a laguna secai viadalt is kihagyta, ugyanis a Scot csapat először a japán versenyző sérüléseire hivatkozva, majd pedig arra, hogy a HRC nem tud biztosítani pótmotort egyik versenyzőjüknek sem, felbontotta a szerződését Takahashival. A történetben az a legérdekesebb, hogy mást monda HRC, mást a Scot Honda, de talán ezen nem is kell meglepődnünk, hiszen tapasztaltunk már bőven kurta dolgokat a MotoGP-ben. Most már szó sincs arról, hogy Takahashit a Barcelonában összeszedett hát- és kézsérülései miatt menesztette volna a Scot Honda. Az indok, pontosabban a vita tárgya a pénz. A HRC-nél ugyanis azt állítják, hogy a Scot csapat részéről mindössze a szándék volt meg arra, hogy Talmának és Takahashinak is biztosítsanak egy-egy tartalékmotort, a pénz már annál kevésbé. Cirano Mularoni alakulata viszont azt mondja, hogy egyáltalán nem az anyagiak volt a fő probléma, mert készen álltak fizetni. Nézzük tehát, hogy mit monda két fél.

„Csak azt tudom mondani, hogy mi készek voltunk fizetni az új alkatrészekért és motorokért, úgyhogy egyáltalán nem a pénz volt a probléma. Megkértük a Hondát, hogy támogassa Yukit a szezon hátralévő részében, valamint megerősítettük számunkra azt is, hogy van is erre úgynevezett extra pénzünk.”, mondta a Scot Racing szóvivője. Ahogyan azt már említettük, a HRC-nél „kissé” másként látják a dolgokat, úgyhogy most nézzük az ő álláspontjukat: „A történet nagyon egyszerű. Ha az adott csapatnak van pénze, akkor a Honda készséggel támogatja őket, legyen szó vázról, motorblokkról, vagy bármilyen alkatrészről”, kezdte a HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto. „Ha a Scot csapatnak több szponzora lenne, akkor nyilvánvalóan nem lett volna probléma a támogatással. Amint sikerül a megfelelő mennyiségű pénzt előteremteniük, mi máris, szó nélkül adjuk az alkatrészeket.”

A fentiekhez tényleg nem lehet sok kommentet hozzáfűzni, hiszen a jó fene tudja megmondani, hogy mi zajlott/zajlik a színfalak mögött. Az egyikük azt mondja, hogy ajánlott pénzt, de mégsem kapott, a másikuk meg azt, hogy nem is volt pénz. Érdekes, az fix!! Mindenesetre, ahogyan azt már említettük, arról már szó sincs, hogy Takahashi sérülése lett volna a fő probléma, főképp annak fényében, hogy az orvosok, akik megvizsgálták a japánt, azt mondták, hogy ilyen sérülésekkel Takahashi akár olimpiára is mehetett volna. A sokáig a Scot csapat 250-es színeiben versenyző motoros csak igen szűkszavúan kommentálta a történteket, ami szintén nem is csoda, hiszen bárki lógatná az orrát a helyében. „Kész voltam arra, hogy motorra üljek, hiszen Assenben is tudtam versenyezni. Aztán megkaptam a közleményt, hogy kész, ennyi volt.”

forrás: motogphirek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s