Motorverseny: Fél-fél kör

Nem a terveknek megfelelően sikerült Talmácsi Gábor és Stefano Favaro pártfogásában versenyző Sebestyén Péter és Győrfi Alen motoros mai versenye a spanyol bajnokságban Valenciában

Bár még a reggeli bemelegítő edzésen nem volt jele a technikai problémának, mindkettőjük motorján a fék meghibásodása kényszerítette őket a verseny feladására. Pedig Sebestyén Péter a warm up edzésen kifejezetten jól teljesített, a 2. helyen zárta a tréninget és csupán 1 tizeddel maradt el a legjobb köridőtől.

A verseny előtti felvezető körben Alen érezte, hogy gond van az első fékkel, ami valamiért beragadt, így már a rajt is nehézkesen sikerült. Mivel a fék továbbra is fogott, Alen a kör felénél úgy döntött, hogy hiába szeretne ő motorozni, ha a motor nem akarja, így kiállt a versenyből.

Peti a 4. helyről rajtolt. Megtartotta pozícióját, sőt éppen előzni készült az egyik kanyarban, amikor leszakadt a hátsó féke, amiből el kezdett folyni az olaj is. Az esést elkerülve inkább egyenesen kiment a pályáról és ezzel számára is befejeződött a futam.

Sebestyén Péter:

Nagyon jól indult a mai nap, kár érte, hogy egy technikai probléma miatt nem sikerült befejeznem a versenyt. De ilyen a motorsport. Előre kell nézni, készülök a következő futamra.

Györfi Alen:

Ezen a hétvégén elpártolt tőlem minden szerencse. A felvezető körben amikor éreztem, hogy gond van az első fékkel, arra gondoltam, hogy ilyen nincs. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Valószínűleg anyaghiba okozta a fék problémát. Remélem a következő versenyen szerencsésebb leszek.

Roberto Favaro:

A csapat is és én is nagyon sajnálom a fiúkat, hogy alighogy elstartoltak mindkettejüknek fel kellett adnia a versenyt, de ez benne van a pakliban. Le kell szűrni a tanulságokat és csak előre szabad nézni. Jó látni, hogy a csapatfőnök Petivel és Alennel is egyaránt meg van elégedve, habár most egyiküknek sem sikerült a pontszerzés. Most egy hosszabb pihenő következik a bajnokságban, legközelebb az albacete-i futammal folytatódik a versenysorozat.

forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s