Koló, a kenuslegenda

Pontosan ma egy évvel ezelőtt Kolonics György 36 esztendősen a Kajak-Kenu és az egyetemes magyar sport legendája edzés közben elhunyt. A kétszeres olimpiai bajnok, az ötödik, utolsó olimpiájára készült…

Sose felejtem el azokat a pillanatokat, amikor megtudtam a hírt. Egy erejében telt fiatalember, sokak példaképe a pekingi olimpiára készült hű társával Kozmann Györggyel. A szíve nem bírta a terhelést. Egy szív, egy élet egy pillanatra megállt és soha többé nem dobbant meg újra. Olyan tragédia érte a sportágat, amelyet sokáig nem is tudták feldolgozni.

Mi is, a szurkolók, akik tisztelték és szerették Kolót. A tragédia után Kozmann György hosszabb gondolkodás után, a fiatal Kiss Tamással elkezdte újra az edzéseket, és elindultak az olimpián.

Az olimpiai versenyen, olyan teljesítményt nyújtott az “új” páros, amelyet soha nem fogunk elfejteni. A döntőben nagy hajrában a harmadik helyre értek célba. Elmondásuk alapján Koló velük volt. Egy egész nemzet sírt velük. A mi szemünkben ők az olimpiai bajnokok. Csak az a baj, hogy nem volt ott Koló, pedig…

Kolonics György pályafutása sokak számára egy példakép. Azért, mert szeretett kenuzni, szeretett a fiatalokkal lenni, alázattal volt a sportága iránt. Ami a legfontosabb: ember tudott maradni.

Szinte elrepült az idő, immáron egy éve nincs köztünk; soha nem fogjuk elfejteni Kolót!

Kárpáti Balázs

Az első olimpiai bajnoki címe, 1996. Atlanta:

A második olimpiai bajnoki címe, 2000. Sdyney:

Kolonics György emlékvideó:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s