Hajdu szerint Mocsai megkerülhetetlen

Hajdu János a férfi kézilabda válogatott legutóbbi szövetségi kapitánya interjút adott a stop.hu-nak. Hajdu szerint a válogatott élére a veszprémiek szakvezetője Mocsai Lajos lenne a legalkalmasabb. Egy biztos a július 22-i elnökségi ülésen eldől ki lesz Hajdú utódja a poszton

Mennyibe kerül egy kézilabda szövetségi kapitány? Hajdu János a STOPnak elmondta, hogy európai szinten évi tizenötezer eurót is fizetnek egy kapitányért és az összeg mellé jár még szolgálati autó, esetleg lakás is. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) eddig nem engedhette meg magának, hogy főállású kapitányt alkalmazzon. A helyzet ezután sem biztos, hogy változik. Ha a Hajdu szerint megkerülhetetlen Mocsai Lajos lesz a befutó, nem feltétlenül szakít a Veszprémmel. Felmerült a nagyon fiatal, Hajdu mellett másodedzőként dolgozó, Csoknyai István és a Törökországban szakmai igazgató, Kovács Péter szerepvállalása is. Hajdu biztos abban, hogy “mindegyik jelölt alkalmas a feladatra.” Leginkább Mocsai Lajos, akit az eredményei, emberi-szakmai hozzáállása predesztinálják a feladatra. Döntés hamarosan: vagy a július 22-i elnökségi ülésen vagy később.

Hajdu a STOPnak elmondta, örül, hogy végre visszatérhet az igazi munkájához: újra szakmai igazgató lehet, ráadásul főállásban. “Imádom ezt a szakmát! Ez az igazi terepem!” Hajdu arra a kérdésre, hogy mit tart a kapitánysága legnagyobb eredményének, azt válaszolta, hogy “öröm volt nézni, ahogy a csapat, a klubok, a játékosok, a szövetség, az összes szereplője ennek a sportágnak egy irányba húz. Ki hitte volna, hogy Csoknyait a szegediek, Vladan Maticsot meg a veszprémiek fogják szeretni?! Nálunk ez így történt!”

A 2008-ban a Veszprém-Szeged ellentét miatt nem lett Mocsai a kapitány, most ilyen jellegű akadály nincs. Hajdu szívesen venné, ha a férfiakkal és nőkkel is világbajnoki ezüstérmet nyerő Mocsai Lajos folytatná férfi szövetségi kapitányként.

Forrás: stop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s