Simon fölényesen nyert a Német nagydíjon

A német nagydíjon, a 125-ös kategóriában magabiztos győzelmet aratott Julian Simon, csapattársa, Sergio Gadea előtt. A harmadik helyért folytatott parázs küzdelmekből Joan Olive jött ki a legjobban – írja a motogphirek.hu

A legkisebb kategória pontban 11:00-kor rajtolt el a sachsenringi aszfaltcsíkon, ahol a pole pozícióból az Aspar Apriliás Julian Simon startolt. A 27 körös viadal megkezdése után a második pozícióból induló Smith fordult elsőként, azonban a következő kanyarkombinációban Simon már vissza is vette az első helyet. Az első kanyarban egyébként bukott Efren Vasquez és Jasper Iwema, illetve még az első kör felénél Smith vétett egy elég nagy hibát, így az angol fiú kénytelen volt kifutni a kavicságyba, miközben az egész mezőny maga mögött hagyta az Apriliást. Ezt követően, az élen álló Julian Simon mindent megtett annak érdekében, hogy elszakadjon a mezőnytől, ennél fogva a verseny megkezdése után három körrel már több, mint két másodperces előnye volt a spanyolnak, honfitársával, a második pozícióban lévő Nicolas Terollal szemben.

Huszonhárom körrel a vége előtt Bradley Smith a nagy felzárkózásban túlvállalta magát és egy szabadkártyás versenyzőt kitorpedózva bukott. Öt kör elteltével a következőképpen festett a sorrend: Simon, Terol, Gadea, Corsi, Iannone, Olive és Marc Marquez. Közülük mindenképpen ki kell emelni Sergio Gadeát, aki a tizennegyedik helyről rajtolt és hét kört elteltével már Terolt is elkapta és átvette tőle a második helyet, azonban ekkora már négy másodperces előnye volt Julian Simonnak a második pozícióban álló motorossal szemben. Tizenegy kör elteltével Továbbra is Simon vezetett, viszont ekkor már majd öt másodperccel gadea előtt, akinek kissé sikerült elszakadnia Nicolas Teroltól. Őket három másodperces hátrányban egy kisebb bolya követett, amelyben, Olive, Corsi, Marquez és Iannone motorozott. A legjobb hazai versenyző Stefan Bradl volt ekkor a nyolcadik helye, valamint Cortese a kilencediken.

Tizenhárom körrel a vége előtt előbb Simone Corsi esett el, miközben Joan Olivet próbálta megelőzni, majd pedig a hátsóbb tarktusból, a tizenkettedik helyről Jonas Folger csúszott ki. Három kör elteltével simon előnye már hat és fél másodpercre növekedett, csapattársával, Gadeával szemben, aki viszont ekkorra már majd négy másodperccel Terol előtt állt. A tizenkilencedik körben Stefan Bradl szaladt le egy pillanatra a vetőkőről a műfűre, amely rögtön meg is bosszúlta magát és a német fiú óriást bukott, a motorja pedig előbb a bukótér szélénél lévő szalagkorlátnak ütközött, majd lényegében onnan „visszapattant” a pályára, de szerencsére messze az ideális ívtől, így nem kellett leinteni a viadalt. Egyébként rögtön ezt követően Scot Redding is kénytelen volt feladni a versenyt.

Az utolsó öt kör kezdetét már majdnem hét másodperces volt Simon előnye Gadeával szemben, így lényegében már ekkor tudni lehetett, hogy Simon meg fogja nyerni a német nagydíjat. Közben Terol vétett egy nagyobb hibát, melynek köszönhetően Joan Olive egyből utol is érte honfitársát és meg is előzte azt. A Jack & Jones versenyző Oliveon kívül Marquezt sem tudta tartani és a KTM-es is elég könnyedén ment el mellette. Az utolsó körben az első és a második helyért már nem folyt különösebb csata, hiszen Simon és Gadea biztosan tartotta a pozícióját, azonban a dobogó legalsó fokáért parázs küzdelem zajlott Marquez, Olive és Terol között. A futam végül is magabiztosan nyerte Julian Simon, csapattársa, Gadea előtt. A harmadik helyen a derbis Joan Olive ért célba, mindössze néhány ezreddel megelőzve Nicolas Terolt. Az utolsó kanyarban, a harmadik helyért vívott harcban sajnos bukott Marc Marquez, ami bizonyos részt talán Olivenak volt köszönhető. Egyébként a legjobb német versenyző Sandro Cortese lett, akit az ötödik pozícióban intettek le.

NÉMET NAGYDÍJ, 125 KCM, VÉGEREDMÉNY
1. Julián Simón spanyol Aprilia 39:57.337
2. Sergio Gadea spanyol Aprilia 9.415 mp hátrány
3. Joan Olivé spanyol Derbi 17.559
4. Nicolás Terol spanyol Aprilia 17.587
5. Pol Espargaró spanyol Derbi 19.740
6. Sandro Cortese német Derbi 20.778

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s