Fehér Miki ma lenne 30 éves….

Öt és fél évvel ezelőtt, 2004. Január 25-én portugál bajnoki a a Benfica Guimaraes elleni, idegenbeli találkozójának hosszabbításában esett össze, életét már nem tudták megmenteni. Az egykori Győri kedvenc ma lenne 30 éves, most rá emlékezünk.

Hihetetlen, de sajnos igaz: öt és fél éve nincs közöttünk a tehetséges magyar támadó. Páratlan karriert vitt véghez fiatal kora ellenére, Portugáliában a két legnagyobb klubban is játszott, az FC Portonál és a SL Benficánál. Mindkét sztárcsapatnál elismerték és szerették a szurkolók, egyszerűen MIKInek becézték.

Az egykori győri kedvenc emlékét egy mellszobor is őrzi a lisszaboni futballstadionban s a győri Bercsényi-iskolában. Róla nevezték el Győrben az ETO FC nemrég felépült utánpótlás-kollégiumát. Évente több felnőtt- és utánpótlás-labdarúgótornát rendeznek a tiszteletére. Szülei emlékmúzeumot nyitottak Győrben, a Soproni utcában, ahol pályafutásának relikviáit őrzik.

Minden fiatal számára egy példakép lehet Fehér Miki személyisége. A kitartása, a játék iránti szeretete, alázata a klub és a játékostársai iránt.

Soha nem fogjuk elfeledni Fehér Mikit!

Fehér Miki kedvenc dalával emlékezünk: Bikini – Közeli helyeken

Fehér Miki góljai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s