A mi focink

Hosszú idő után újra megkezdődik az élet a magyar bajnokságban is. A Nyíregyháza – Vasas találkozóval útjára indul a Soproni Liga 2009/2010-es szezonja.

Az elmúlt két hónap eléggé eseménydúsra sikeredett. Elsőként május végén Kisteleki István az MLSZ elnöke felvetette, hogy 12 csapatos legyen az első osztály, azonban a klubok többsége ezt nem támogatta, így marad a 16 csapat. Kivételesen az elnök úrral egyetértettem abban, hogy a jelenlegi gazdasági, társadalmi és a magyar foci állapotának köszönhetően ez lenne a legjobb megoldás.

Aztán elkezdődött az újabb cirkusz, vajon melyik csapat kapja meg a klublicencet. Az első osztályra 19 csapat nevezését fogadták el, csak egyét nem, a Nyugati csoport későbbi bajnokáét, a Gyírmótét. Első rostán átment az angol vezetésű Ferencváros. Ez nagy szó, hiszen az utóbbi években mindig az utolsó pillanatokban csúszott át a Fradi a rostán.

A harmadik jelentősebb és nagyobb média figyelmet kapott esemény a televíziós jog megszerzése volt. Mint korábban a sajtóban is megjelent, a közvetítése jogokat a SportTV-t működtető Chello Central Europe Zrt szerezte meg három évre, és közel 1,5 milliárd Forintot fizet a kluboknak. Két oka volt ennek: a DigiSport színre lépése és a Ferencváros visszatérése az élvonalba

Egyébként a kluboknál is zajlott az élet. Több elsőosztályú klubnál érezhető a gazdasági válság okozta következmény. A bajnoki címvédő Lokinál némileg csökkent a költségvetés, de a keret megmaradt. Gazdaságilag stabil az angol vezetésű Ferencváros. Győrben, Újpesten, Nyíregyházán új szakvezető érkezett. Két olyan klub van, ahol nem stabil a háttér: a Vasasnál és a DVTK-nál. Lehetne még sorolni hosszabban kik jöttek kik mentek el. De nem ez a legfontosabb…

A szurkolókat egy érdekli: győzzön a kedvenc csapata, küzdjön és szórakoztasson. Vajon hogy fog beilleszkedni a magyar foci vérkeringésébe a két brit edző, Bobby Davison az FTC és Willie McStay, az Újpest szakvezetője? Hiába várja mindenki az angol, a német, az olasz, vagy a spanyol bajnokságot, a magyar szurkoló a hazai pontvadászatot érzi magáénak. Mondhatjuk, hogy bármennyire is savanyú a szőlő, akkor is ez a mi focink, a mi szerelmünk.

Kárpáti Balázs

A mi focink” bejegyzéshez ozzászólás

  1. No, igen a bérletesek száma. Ez akkor valósulhatna meg, ha lennének jó pályák, a kor követelményeinek megfelel, fényképes igazolvány (jegy, bérlet), kemény és szigorú törvények, és a legfontosabb jó meccsek legyenek.

    Kedvelés

  2. én bízom benne, hogy idén elindul valami felfelé! biztató a tv-harc is. de én is abban bízom, hogy minél többen fogjék élőben n.zni a meccseket. ezért kicsit csalódás sok csapatnál a 25 ezres bérletárak! ha egy Fradinál 13 000-ért egész szezonban láthatod a kedvenceidet, akkor ez duplán érthetetlen.

    Kedvelés

  3. Én is várom már több ok miatt. Összességében akkor lenne fejlődés, ha nézőszámokban is nőne az érdeklődés.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s