Fontos győzelemre készülnek a Kemény-legények

A magyar férfi vízilabda válogatott ma kora délután 13.30-kor utolsó csoportmeccsét játssza Dél-Afrika ellen a római világbajnokságon. Az is elképzelhető, hogy magyar-német ötméteres párbaj is dönthet a csoportelsőségről

A magyar-német 7-7-es döntetlenje után az A-csoport élén mindenképpen gólkülönbséget számolnak, ha a továbbjutásra esélyes két csapat pénteken is nyer, s egyforma pontszámmal zárja a csoportkört (hiszen az egymás elleni eredményük nem dönt). Azonban a FINA szabályai szerint ez esetben nem az összesített gólkülönbség, hanem a csoportban harmadik helyen végzett csapat elleni eredmény összevetése dönt. Ezt azt jelenti, hogy Kanadát mi is megvertük, valószínűleg a németek is meg fogják verni, csak így állhat elő holtverseny az 1-2. helyen. Így a csoportharmadik Kanada ellen vívott mérkőzések kerülnek előtérbe.

A magyar válogatott hétfői napon 15-6-ra, azaz 9 góllal győzte le Kanadát. Ha a németek ennél nagyobb arányú győzelmet aratnak, akkor ők a csoportelsők.

A magyar csapat meccsének kezdési időpontja 13.30, a Kanada-Németország találkozó 17.00 órakor kezdődik. Ha véletlenül meccsnull van, feltehetően üzennek a magyar csapat játékosaiért: hozzatok fürdőnadrágot, ötméteresek következnek…

A vlv.hu kinti információja szerint a mieink házatájáról semmilyen kellemetlen hír nem érkezett, mindenki erős bizonyítási vággyal készül a pénteki mérkőzésre, ami a dél-afrikaiak szempontjából nem sok jót vetít előre. Az időpont elsősorban a parton lévőknek kellemetlen, hiszen égető napsütés, nagyon erős forróság várható a találkozó időpontjában.

A mérkőzést az m1 adja élőben 13:20-től.

Fontos győzelemre készülnek a Kemény-legények” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Van benne valami. Egyébként érdekes volt a szerb kapitány nyilatkozata az Unicum-kupa után. Őket nem érdekli a vb és az eb, egy érdekli az olimpiai bajnoki cím.

    Nézd, végül is van időnk :).

    Kedvelés

Hozzászólás