Hivatalos: Jorge Martinez megegyezett a Ducatival – irány a MotoGP

Doningtonban a mai napon Jorge Aspar Martinez hivatalosan is bejelentette, hogy 2010-ben csapatot indít a MotoGP-ben, méghozzá a Ducatival. Azt még nem tudni, ki lesz a versenyzőjük.

A spanyol csapatvezető korábban már tárgyalásokat folytatott a Yamaha és a Suzuki gyárral is, de azok nem vezettek eredményre. A szezon korábbi részében még a Honda is szóba került, de végül a Ducatival kezdi meg a közös munkát a következő idényben. Az biztosnak tűnik, hogy 2010-ben egy pilótával fog rajthoz állni és Martinez úgy tervezi, hogy ezt kettőre növeli 2011-ben. A szombati bejelentés ugyanakkor nem tesz említést arról, hogy lesz az az egy versenyző az Aspar Ducati istállóban, de minden valószínűség szerint a jelenleg a 250-esek között versenyző Alvaro Bautista léphet fel a királykategóriába. „Úgy tűnik, három év után elérjük, hogy megvalósuljon az álmunk és a 125 valamint a 250 után a MotoGP-ben is lesz egy csapatunk.” – mondta Jorge Aspar a sajtótájékoztatón.

„Három éve küzdünk ezért és kerestük a legjobb lehetőséget, miközben több gyárral is tárgyaltunk, de végül a Ducatival tudtunk megállapodásra jutni. Remélem, gyümölcsöző kapcsolat lesz és hosszú távú. Az elképzelésünk szerint egy pilótát indítunk 2010-ben, majd ha minden jól alakul, akkor kettőt 2011-ben. A célunk, hogy egyre erősebb csapat legyünk a legnagyobbak között is, főleg technikailag. Továbbra is folytatjuk a 125-ös projektet és indulunk a Moto2-ben is, így ez az egész istálló életében egy nagy előrelépés. A mai nap igazán különleges, hogy bejelenthetjük részvételünket a MotoGP-ben a Ducatival, a következő pedig az lesz, hogy eldöntsük, ki legyen a pilótánk. Bízunk benne, hogy ez is bekövetkezik Brno-ra”

Forrás: motogphirek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s