Nikolai Valuev interjú

A WBA nehézsúlyú világbajnoka, Nikolai Valuev, hosszabb kihagyást követően, november 7-én lép ismét ringbe, ellenfele pedig a cirkálósúly ex-vitathatatlan bajnoka, a brit David Haye lesz. Haye, mint rivális, a nyilvánosság számára csupán a múlt héten került képbe, egészen addig úgy tudta mindenki, hogy az angol öklöző Vitali Klitschko ellenében fog bokszolni. A kialakult helyzetről, Haye-ről, és persze Klitschkoról is szó volt abban, a fightnews riportere által Valuevvel készített interjúban, amelyet az alábbiakban olvashatnak az oldal látogatói.

Q: Sokakat komolyan meglepett ez a Haye elleni mérkőzés. Mennyi idő alatt sikerült döntésre vinni a dolgot?

NV: A tárgyalásokat elég gyorsan lebonyolítottuk. Nem kellett sok idő nekem végiggondolni ezt az egészet és belemenni ebbe a mérkőzésbe. Biztos vagyok benne, hogy jobb vagyok nála.

Q: Tudtad, hogy Haye egy Vitali Klitschko elleni mérkőzést mondott vissza?

NV: Igen, tudtam, de Vitali nem igazán tartja be, amit megígér. Több hónapja már, hogy beszéltünk telefonon, és megegyeztünk, hogy ringbe lépünk egymás ellen. Aztán többet nem állt szóba velem. Beszéltem a promóterével, aki felvilágosított, hogy Vitali nem akar velem bokszolni. Mit kellett volna ezután csinálnom? Várni tovább? Lassan egy éve nem bunyóztam már. Egy erős kihívóra van szükségem. Haye-re esett a választás. Velünk elég gyorsan megegyezett, nem úgy, mint Klitschkoékkal.

Q: Gondolod, hogy ez a lépés, hogy Vitali leendő ellenfelét elhalásztad, a későbbiekben egy Klitschko elleni mérkőzést jelent neked?

NV: Ha az összes címet be akarják gyűjteni, velem is ki kell állniuk.

Q: Haye nem egy kimondott úriember. A pólóját, Klitschkoék levágott fejével, biztosan te is ismered. Készen állsz hasonló támadásokra?

NV: Úgy gondolom, ha ilyet csinál, csak Haye-nek lesz rossz! Engem nem fog kibillenteni a lelki egyensúlyomból. Nem tudnak meghatni az ilyen dolgok. Ha provokál, a ringben fog érte felelni!

Q: Mit szólsz ahhoz, hogy a WBA kötelező kihívói posztját birtokló John Ruiz az ügyvédein keresztül próbál majd lépéseket tenni, hogy megakadályozza ezt a meccset közted és Haye között?

NV: Ki a franc az a John Ruiz?! Számomra már egyszerűen botrányos ez az ember, aki az egész életében csak a bíróságra, a döntéshozókhoz járkál, hogy valamit is elérjen. Kétszer kikapott tőlem. Sokkal erősebb vagyok nála. Magasról fütyülök rá, nem érdekel, hogy kihívó-e, vagy nem.

Q: Haye-nek egyetlen meccse volt nehézsúlyban, mióta hivatalosan bejelentette, hogy ebben a divízióban folytatja a pályafutását.

NV: Igen, de előtte a cirkálósúlyban világbajnok volt. Nagyon gyors és rendkívül veszélyes, de tudom, hogy le fogom győzni. Megnézem a meccseit, és tanulmányozni fogom a stílusát. Tudom, hogy szereti sokat koptatni a száját, de a mérkőzést hamar rövidre fogom zárni.

Q: Haye azt állította, azért lépett vissza a Klitschko meccstől, mert nem tetszett neki a szerződés, amit elé raktak. Veletek szemben milyen igényei voltak?

NV: Fogalmam sincs, ezt a promóterem tudja. De nem a pénzen múlt. Tudom, hogy Klitschkoék elég rossz feltételeket ajánlottak Haye-nek. Magam is láttam azt a szerződést, tényleg borzalmas dolgok voltak benne. A Klitschko fivérek csak a saját hasznukat hajtják, mikor leszerződnek az ellenfeleikkel.

Q: Mikor kezded a felkészülést?

NV: Két hete elkezdtem már az edzéseket. Most még Oroszországban tartózkodom, de hamarosan visszatérek Németországba.

Q: Nem tartasz tőle, hogy Haye meghátrál a meccstől, ahogy azt Klitschkoékkal is eljátszotta?

NV: Nem. A Ruslan Chagaev mizéria után én már semmitől sem tartok.

Forrás: profiboksz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s