Bódi: Ne mondhassák, csak azért vagyok ott, mert…

BodiBernadett

Bódi Bernadett két év dániai légióskodás után a nyáron Békéscsabára igazolt. A 23 éves magyar válogatott jobbszélsővel a sportmenu.hu a közelgő idényről beszélgetett.

Az előző két szezont a dán Randers HK csapatánál töltötted. Összehasonlítanád a dániai és a magyar alapozást?
– Nagyon nehéz összehasonlítani a kettőt! Ott a futást, a kondit egyénileg csináljuk, míg itthon napi két-három edzéssel készülünk fel együtt. Sok erőnléti gyakorlatot végzünk ilyenkor pl. Medicin-labdázás, szökdelés, futás. Kint elsősorban a gyorsaságra fektetik a hangsúlyt a szakemberek.
Fizikailag melyik a megterhelőbb?
– Most jelenleg az itthonit érzem annak, mert erre kell visszaállnom. Két éve viszont a kinti tűnt nehezebbnek…
Békéscsabán mikor kezdtétek a felkészülést, és eddig miken vagytok túl?
– Július 8-án kezdtük. Kezdésnek volt napi két edzésünk a teremben, igaz, ez csak három napig tartott. Ezt követően felváltott ritmusban edzettünk, egyik nap kettő, másik nap három edzésünk volt. Mivel ez az alapozás időszaka, javarészt futás és konditermi edzéseket végeztünk. Múlt héten kimozdultunk Békéscsabáról, Szerbiában, Kikindán voltunk edzőtáborozni. Ott majdnem minden nap napi három edzésünk volt. Általában a szerdai napunk kicsit lazább, ilyenkor délelőtt van csak edzés, úszással is színesítve.
Lassan egy hónapja a Békéscsabai Előre NKSE játékosa vagy, hogy érzed, sikerült már beilleszkedned a csapatba? Kikkel kerültél leginkább azonos hullámhosszra?
– Igen, úgy hiszem most már beilleszkedtem, de azért természetesen 17 embert megismerni három hét alatt nem lehet teljességgel. Lalát (Laluska Eszter – szerk.) ismerem gyermekkorom óta, hiszen együtt jártunk általános iskolába, valamint Kocsis Ágival is játszottam már együtt. Velük közvetlenebb viszonyba vagyok, de mindenki segítőkész és „jó fej”. Összességében remekül érzem magam, sok a fiatal a csapatban. Pl. Olhával (Olha Nyikolajenko – szerk.) is nagyon jóban vagyok!
Békéscsaba városát mennyire ismered már?
– Egyre jobban! Szimpatikus város nagyon, de sok mindent nem tudtam még csinálni Csabán… Jó kis lakásom van itt, sikerült is mindent elrendeznem már. Kocsival olyan ötpercnyire lakok a csarnoktól. A klub választotta nekem a lakást, de az első megfelelt, nem is kellett tovább nézelődni.
Amióta Békéscsabára kerültél, két komoly esemény is történt a klubnál! Először is, a fehérorosz HK BNTU-BelAZ csapatát kaptátok az EHF Kupában. Mit vársz az októberi párharctól?
– Mindenképp továbbjutást! Megvallom, én nem ismerem ezt a csapatot, de lesz videó róluk, kíváncsi vagyok mire megyünk ellenük.
A másik esemény: Mátéfi Eszter lett az új szövetségi kapitány! Örülsz a döntésnek?
– Persze! Esztert még a junior válogatott idején ismertem meg, nagyon bízom a munkájában!
Meglátásod szerint klubcsapatotoknak nem származhat hátránya abból, hogy az edzőnő időnként távol lesz a válogatott miatt?
– Szerintem nem! Itt van velünk Bohus Bea is, amikor Eszter elmegy, Ő maximálisan tudja majd pótolni.
Neked viszont előny lehet mindenképp, hisz szeme előtt vagy napról-napra a kapitánynak!
– Ezt én nem így gondolom! Sőt, nekem sokkal többet kell dolgoznom, hogy ne mondhassák, csak azért vagyok ott, mert…
Mit szeretnél csapatként és egyénileg is elérni a 2009/2010-es szezonban?
– A bajnokságban benne szeretnék lenni az első négyben, emellett azt várom, hogy az EHF kupában legalább a 8 közé kerüljünk. Egyénileg azt várom el magamtól, hogy húzóembere legyek a Békéscsabának, és folyamatos tagja szeretnék lenni a válogatottnak, és persze ott is sikereket elérni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s