Vizes VB: Magyarország – Szerbia 9-10 – élőben

Kedd délután a ,medence partján össze csap a magyar és a szerb válogatott a negyeddöntőben a római világbajnokságon. A tét nem kicsi a négy közé jutás.

Sorsdöntő mérkőzésre kerül sorra ma délután Rómában, hiszen a Kemény-legénység az egyik legnagyobb riválissal a szerbekkel játszik. Mint korábban írtunk arról, hogy az athéni olimpia óta egyszer sem tudtunk megverni a déli szomszédunkat bármilyen világversenyen. Nem sikerült gólt szereznünk. 25 másodperccel a vége előtt a szerbek támadtak, sőt 8 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kaptak, amit kapufával ért éve. Hosszabbításra kerül sora a negyeddöntőben.

A mérkőzésről negyedenként beszámolunk.

Hajrá Magyarok!

1. negyed: Elkezdődött a találkozó! A szerbek hozzák el a labdát a ráúszásnál. Rögtön megkapjuk az első emberelőnyt. Varga Dani lövését kivédte a szerb kapus, a másik oldalon sajnos megszerezték a vezetést. Kiss Gergggőőőő, egyenlítettünk! Remek magyar védekezés után az állás 1-1. Emberelőnybe kerültek a szerbek, amit ki is használtak 1-2. Egy szép szerb akció végén, már két góllal vezetnek ellenünk 1-3. Emberelőnyt kaptunk, most kéne egy gól. Varga Dénes góljával szépítettünk. Ismét kiállították tőlünk, amit a szerbek kegyetlenül ki is használtak 2-4. Kétszer volt lehetősége Kis Gábornak, hogy gólt szerezzen, de nem sikerült.

Az első negyed után a szerbek két góllal vezetnek ellenünk. A játékvezetők nem vacakolnak mindkét oldalon kiszórják az embereket. Nekünk pontosabban kell játszanunk, és elkerülhető gólokat nem szabad kapni.

2. negyed: Hiába úszott Varga Dani, ismét a szerbek hozták el a labdát. Az első szerb támadást kivédekeztük. Most mi jövünk, sajnos nem sikerült értékesíteni a helyzetet. A szerbek emberelőnyt kaptak, de ezt kivédekeztük. Mi is megkaptuk, aztán Hosnyászky Norbiert kapu mellé lőtte a labdát. Újabb kiállítás, ezúttal Hosnyászky mehet ki. A szerbek okosan kijátszották, és Udovicic góljával, már 5-2 nekik… Varga Dani lövése nem talált be a kapuba. A szerbek ismét emberelőnyt kaptak. Kemény Dénes kapust cserélt Gergely helyett Nagy állt be. A szerbeknek volt egy-két lehetőségük, de nem sikerült. Az utolsó percen belül szépítettünk Madaras Norbert révén 3-5. A végén, ismét magyar kiállítás volt, de a szerbek nem tudtak gólt szerezni, így marad az 5-3-as szerb vezetés.

A második negyedben a magyar csapat picivel jobban játszott, de még mindig nem pontosak a lövéseink. Sajnos nagyon sok kiállítást kapunk, ennek még nagy ára lehet a találkozó végén.

3. negyed:A ráúszásnál ezúttal is a szerbek hozták el a labdát. Az első helyzetet ki is hagyták. Kis Gábor remekül elszakadt az emberétől, és ötméterest kaptunk. Varga Dénes belőtte 4-5. Emberelőnyt kaptunk és Madaras Norbert góljával egyenlő az állás 5-5. Varga Zsoltot kiállították a bírók, de az emberelőnyt a szerbek nem tudták kihasználni. Mi is kaptunk egy előnyt, amit Kiss Gergő kegyetlen nagy gólt szerzett, és mi vezetünk! Remek védekezés, és újabb gólt szereztünk ötméteres révén, immáron kétgólos a magyar vezetés. Hosszú idő után újra gólt szereztek a szerbek Udovicic révén 7-6. Ismét gólt kaptunk, Prlainovicic révén 7-7 az állás. Még fél perc van még a negyedből. Magyar ember előny, gólt kéne dobunk, de kapkodásnak meg lett az eredménye.

A harmadik negyedben feltámadt a magyar csapat: remek kapus teljesítmény, a játékosok is jól védekeztek. A Kemény-legénység 5-2-es hátrányból 7-5-re megfordították az állást, ám az utolsó percekben a szerbek kiegyenlítettek. Az utolsó negyedben eldől minden.

4. negyed:A ráúszásnál mi hoztuk el a labdát. Kis Gáborral szemben szabálytalankodtak, ötméretest kaptunk. Kiss Gergő lövi. Góóóólll, vezetünk. Biros Péter szabálytalankodott, és emberelőnybe kerültek a szerbek, a mieink remekül kivédekezték. Öt perccel a mérkőzés vége előtt Kemény Dénest heves reklamásáért a játékvezető elküldte a kispadról. Amikor kivédekeztük az emberhátrányt, akkor Aleksic révén egyenlít a szerb csapat. Az utolsó három percben vérbeli izgalom folyik, először mi kértünk, majd a szerbek idő kérést. A találkozó utolsó percében, amikor Mátélfavy Csaba időt kért. Az utolsó támadást a szerbek vezethették, a játékvezetők pedig kiállították Madarast, ám Gocsics lövése a kapufáról pattant ki. Jöhet a hosszabbítás!

Hosszabbítás:A szerbek hozták el a labdát. Az első szerb támadás kapufával végződött. Aleksic váratlan lövésével vezetnek a szerbek. Emberelőnyt kaptunk. Gyönyörű szép magyar akció végén Kis Gábor góljával 9-9 az állás. A hosszabbítás első félidejének végén ember előnyt kaptak, amit mieink remekül kivédekeztek. Jöhet az utolsó három perc, ha döntetlen az állás, akkor ötméretesek lesznek.

A szerbek hozták el a labdát, és ők támadhatnak is, azonban a mieink kivédekezték. Kis Gábor szabálytalankodott, szerb idő kér. Két perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a szerbek. Filipovics góljával vezetnek a szerbek. Bő másfél perccel a vége előtt mi támadunk. 42 másodperccel a vége előtt emberhátrányba kerültünk, azonban a szerbek végig játszották, és nem is támadtak. Magyar időkérés. 14 másodpercünk van arra, hogy egyenlítsünk. Emberelőnyben kerültünk, de nem sikerült gólt szereznünk. Kikaptunk.

Folytatódik a szerb-átok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s