Cseh Eb-csúcsot úszott

Szerda délelőtt Cseh László Európa-csúcsot úszott a 200 méter vegyes előfutamában a római vizes vb-n. Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is bejutott a szerda délutáni elődöntőbe női 200 méter pillangón.

A délelőtti programban jól szerepeltek a magyarok, egy kivétellel. Povázsai Zoltán nem került be a délutáni elődöntőbe a férfi 100 méter gyors előfutamban, miután a magyar úszó 50.73 másodperccel futamában utolsóként, tizedikként csapott célba, összesítésben pedig a 76. helyen zárt.

A női 200 méteres vegyes úszásban Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa vett részt. Az előbbi 2:06.21 perces országos csúccsal, futamgyőztesként, összesítésben a harmadik helyen lépett tovább a szerda délelőtti selejtezőből, az utóbbi 2:08.63-mal, futamában szintén a legjobb idővel, összesítésben pedig a 16.-ként lett éppen továbbjutó.
A délelőtti előfutamban az amerikai Mary Descenza 2:04.14 perccel új világcsúcsot úszott, ezzel négy századdal megdöntötte a kínai Liu Ce-kö tavaly augusztus 14-én, a pekingi olimpián elért rekordját.

A betegségéből felépülő Cseh László a 200 méteres vegyesúszás selejtezőjében 1:56:34-es idővel új Európa csúcsot úszott. A szám másik magyar tagja Kis Gergő új egyéni csúcsával 1:58.48-cal a harmadik helyen csapott célba, és így bekerült az elődöntőbe.

Cseh Laci megdöntötte saját, 1:56.52-es, tavaly augusztus 15-én, a pekingi olimpián felállított kontinentális rekordját

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s