Visszatekintés a vizes vb-re

A magyar úszó csapat 2 aranyat, 1 ezüstöt, és három bronzot, valamint 8 Európa- és 24 országos csúcsot szerzett. A férfi vízilabda válogatott az ötödik, a női a hetedik helyen zárta a 13. római világbajnokságot.

A tegnapi napon véget ért a tizenharmadik úszó, műúgrás, műúszás és vízilabda világbajnokság Rómában. A magyar csapat felemásan szerepelt, miután a pólósoktól érmet vártunk (titkos remények, akár egy aranyat), azonban nem így alakult.

A férfi vízilabda válogatott dr. Kemény Dénes vezetésével a csoportmérkőzéseket megnyertük, elsőként bejutottunk a negyeddöntőbe, ahol a későbbi győztestől Szerbiától hosszabbítás után 10-9-re kikaptunk. Sajnos 2004 óta nem tudjuk legyőzni a déli szomszédunkat, kivéve a pekingi olimpia, amellyel a két csapat nem játszott egymás ellen. A Kemény-csapat végül az ötödik helyen zárta a szereplését. A megújuló magyar csapatnak, majd jövőre lesz sűrűbb dolga, hiszen több hivatalos mérkőzést fog játszani (Világkupa, EB).

A női póló válogatott élén a régi-új kapitány Petrovics Mátyás vezetésével a csoportból az első helyezettként egyenes ágon bejutottunk a a negyeddöntőbe. A négy közé jutásért Kanada ellen játszottunk. Sajnos ezen a találkozón a juharlevelesek sokkal jobban, és koncentrálva 9-7-re nyert ellenünk. A helyosztóért az olimpiai bajnok ellen 10-9-re vereséget szenvedtünk, így a hetedik helyért küzdhet az ibériai gárda ellen. A spanyolok ellen Drávurcz Ritáék koncentráltan és jó játékkal 11-6-ra nyertek. A magyar női vízilabda válogatott a hetedik helyen fejezte be a szereplést a világbajnokságon.

Az úszókban nem kellett csalódnunk, hiszen a fiatal és sikerrel éhes csapatunk bizonyítani akart és erre adak alkalmat a remek jó idők is. A világbajnokság két meglepetés embere Hosszú Katinka, aki három érmet szerzett, ebből egy aranyat és két bronzot, valamint Gyurta Dani, aki a férfi 200 m mellúszásban egy századmásodperccel megnyerte a futamát. Cseh Lacinak, Sajnos nem sikerült jó a vb-je, miután ahogy megérkeztek Rómában egyből rosszul lett. Szerencsére csak egy számról lépett vissza, a többiben érmeket hozott: egy ezüstöt és két bronzot.

A többi fiatalról is essék szó: Kis Gergő kétszer is pontszerző helyen fejezte be az úszását, Jakabos Zsusanna 7. és 8. helyen végzett. Takács Krisztián épphogy lemaradt a férfi 50 méteres döntőjéről, miután a kilencedik helyen fejezte be, úgy ahogy pekingben is. Mutina Ágnes és Verasztó Evelyn is új országos csúcsokat döntött meg.

Egy szó mint száz a magyar csapat 2 aranyat, 1 ezüstöt, és 3 bronzot, valamit 8 Európa és 24 országos csúcsot döntött meg.

Folytatás jövőre, 2010. Augusztus 4-15 között rendezik meg hazánkban a margitszigeti – és a hosszútávúszás miatt egyszersmind balatoni – Európa bajnokságot.

Íme a két arany:
Gyurta Dani, a férfi 200 m mellúszás:

Hosszú Katinka, a női 400 m vegyesúszás:

Visszatekintés a vizes vb-re” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s