Bautista jövőre az Aspar Ducati színeiben folytatja

Spanyol lapértesülések szerint Alvaro Bautista a következő esztendőre aláírt Jorge Martinez királykategóriás alakulatához, 2011-től pedig már a gyári Ducati színeiben fog versenyezni Casey Stoner csapattársaként – írja a motogphirek.hu

A hír ugyan még egyik oldalról sem nyert megerősítést, mégis egy motorsporttal foglalkozó spanyol internetes portál ma arról számolt be, hogy Alvaro Bautista nem a Suzukinál folytatja pályafutását a királykategóriában, hanem jelenlegi munkaadója, Jorge Martinez, újonnan alakuló csapatában. (Minderre csak annyit lehet mondani, hogy nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja.) A spanyol versenyző állítólag a korábbi információknak megfelelő kontraktust kötött a Ducatival, mely szerint 2010-ben Martinez úr szatellit Ducati csapatában szerepel majd, 2011-től pedig Casey Stoner csapattársaként a gyári Ducati alakulatban. Ez a hír talán Nicky Haydennek jöhet a legrosszabbul, hiszen akkor ezek szerint az amerikai sorsa már most meg van pecsételve és a jövő év végén szinte biztosan át kell majd adnia helyét Bautistának.

A megállapodást a hírek szerint leghamarabb egy hét múlva közlik majd a nyilvánossággal, már ami a dolgok hivatalos formáját követi. Mindez azonban felveti a kérdést, hogy mi a helyzet Bautista és a Suzuki kapcsolatával. Korábban ugyanis több helyről is azt lehetett hallani, hogy a spanyolnak előszerződése van a kékekkel és ha végül mégis a Ducati mellett dönt, akkor egy tulajdonképpeni szerződésszegést követ el, amely pénzbüntetést vonhat maga után. A mostani állás szerint joggal feltételezhetjük, hogy a Suzukival kapcsolatos előszerződéses hír „kacsa” volt. Vagy esetleg Bautista még annak ellenére is Ducati mellett tette le a voksát? Hamarosan mindenre választ kapunk majd.

Forrás: motogphirek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s