Volt egyszer egy csatár – Emlékkönyv Kocsis Sándorról, a népszerű Kockáról

kocsis-sandor-emlekkonyv_volt-egyszer-egy-csatar_0725_21-257x300Méltó emlékkönyv jelent meg Kocsis Sándorról, a Ferencváros, a Bp. Honvéd, az FC Barcelona, és az Aranycsapat 68-szoros válogatott, olimpiai bajnok labdarúgójáról, aki szeptemberben lenne 80 esztendős.

A “Volt egyszer egy csatár”, Kocsis Sándor emlékkönyv sajtótájékoztatóját rövid felvezető beszéddel kezdte a kiadó, Perutek János.

A kiadó ismertette a könyv létrejöttének hátterét, a szerző, Schlegel Oszkár miként vélekedett a könyv létrejöttének fontosságáról. Papírra vetett majd könyvbe foglalt gondolatai Kocsis Sándorról az Aranycsapat egykori kiváló csatáráról szóltak. A kiadó elmondta, hogy kiváló barátja a szerző és nagyon fontosnak tartotta, hogy ez a könyv mihamarabb elkészüljön. A könyv kiadásáról szóló elképzelései megvalósulni látszódtak, a gondolati szint lassan gyakorlati szintre emelkedett és a könyv körüli munkák elkezdődtek. A Magyar Olimpiai Bizottság szíves segítsége jelentősen hozzájárult egy álom megvalósításához, ahogy Oszi bácsi fogalmazott, a könyv, mint közös gyermek megszületéséhez.

Továbbá a könyv bemutatóján sorkerült Schmitt Pál beszédére is, amelyből megtudhattuk hogyan vélekedett Kocsis Sándorról, a nagyszerű magyar emberről, akiről elmondása alapján ugyanolyan pozitív véleménnyel volt mind a Honvéd, mind a Ferencváros és a Barcelona csapata is. Gólkirály volt, mondta, továbbá szívhez szólóan megjegyezte, feledésbe ne kerüljenek ilyen emberek!

A százoldalnyi könyvet lélegzetvételnyinek titulálta és megjegyezte, hogy bár a korabelieknek ajánlja a szerző a könyvét, mégis szól a fiatalokhoz is, és reméli, hogy a nagyapáink korában játszott foci iránt felébred az érdeklődésük a maiaknak is, és egyhuzamra elolvassák.

A Sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MLSZ–nek írt segítségkérő levélre – amelyben némi anyagi támogatást reméltek – sajnos nemleges válasz érkezett Kisteleki Istvántól.

Ez a könyv a sport, tisztelet, szeretet nevében jelent meg, kereskedelmi forgalomban nem jelenik meg, azonban postai utánvéttel megrendelhető a kiadótól, az info@kuzdotermagazin.hu címen. A könyv ára stílszerűen azonos Kocsis Sándor születési dátumával.

Forrás: ftcbk.eu

Volt egyszer egy csatár – Emlékkönyv Kocsis Sándorról, a népszerű Kockáról” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egyetértek tibuval. Kisteleki István, pedig mondjon le. Minden másra telik, de erre nem. Főtitkárok jönnek-mennek, de ami fontos és kellene a segítség, akkor nem segít. Mondjuk nem kéne ezen meglepődni (lásd a Fradi kizárása).

    Keresek a neten Kocsis Sándorról videókat, ha találok,akkor felrakom ide.

    Kedvelés

  2. Kisteleki István ismét hű képet vázolt magáról!
    A könyvet pedig ajánlom mindenkinek, nem hiányozhat egyetlen labdarúgásért rajongó ember könyvespolcáról sem!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s