Egy korszak lezárult: Nincs többé Körkapcsolás a Magyar Rádióban

A Magyar Hivatásos labdarúgó Liga nem engedélyezi a jövőben a közrádiónak a helyszíni közvetítéseket

A jövőben nem adhat körkapcsolást a labdarúgó Soproni Liga mérkőzéseiről a Magyar Rádió (MR) – mondta az MTI-nek szerdán Such György, az MR elnöke.

“Hétfőn kaptunk a ligától értesítést, melyben jelezték, hogy a jövőben nem áll módjukban engedélyezni a körkapcsolást – nyilatkozta a közszolgálati rádió első embere. – Úgy gondolom, a piac majd eldönti, hogy mennyit ér a meccsek közvetítése.”

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) múlt csütörtökön közölte, hogy három idényre összesen 225 millió forintot kér a helyszíni közvetítésekért, mire a rádió válaszában jelezte, hogy ilyen feltételekkel nem tart igényt a közvetítésekre. Ugyanakkor abbéli szándékát is kifejezte a rádió vezetése, hogy a médiatörvényben meghatározott módon a továbbiakban is szeretnének körülbelül 50 másodperces összefoglalókat, tudósításokat, interjúkat közölni az NB I-es mérkőzésekről.

Such György elmondta, arról még nincs információjuk, hogy az összefoglalók készítésére lesz-e lehetőségük.

Az MR a közvetítésekért eddig nem fizetett. Az MLSZ a nyáron már értékesítette a televíziós jogokat: a Sport TV három évre összesen 2,4 milliárd forintot fizet értük.

Forrás: stop.hu/mti

Egy korszak lezárult: Nincs többé Körkapcsolás a Magyar Rádióban” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nekem is rengeteg élményem van a körkapcsolásokkal kapcsolatosan! Gyermekként nem tudtam minden meccsen ottlenni, de fülemet a rádióra tapasztottam és izgatottan hallgattam a közvetítéseket. Sőt ma is előttem vannak az idős bácsik a stadionban, akik Sokol rádión keresztül halgatták, milyen eredmény születeik, az ellenfeleink mérkőzésén! A rádió recsegő, sistergő hangja néha bánatra, de szerencsére inkább örömre adott okot! Aztán másnap rohanás a Népsportért, hogy elolvassam mérkőzés tudósítását. Szép időszak volt. Nagyon örülnék egy sportrádiónak, főleg, ha felélesztené, a régi körkapcsolások hangulatát!

  Kedvelés

 2. Franto,
  Sok szép régi emlékem fűz a Körkapcsoláshoz. Sajnos a MR vezetése a Petőfitől (mr2) száműzte a sportot, és átrakták a zsúfolt Kossuthhoz (mr1). A körkapcsolásokat, pedig a regionális adókra tették át. Gyakorlatilag Bp-i hallgató ki is lett zárva, ha csak nem a neten hallgatja meg.

  Évek óta a levegőbe lóg egy Sport rádió elindulása. Itt az ORTT-n múlik, hogy bármelyik sportrádió megkaphassa az engedélyt. Néhány évvel ezelőtt Várszeginek volt itt egy Fotex Sportrádiós honlapja (itt adtak néhány Fradi meccset is), de azóta semmi e téren. Legutóbb az Advertumról hallhattunk, hogy esetleg itt lennének a közvetítések. Mivel a kormánygaranciát nem adták meg, így visszakerült a Ligához.

  Őszintén most nem tudom melyik kereskedelmi rádió vállalná fel ezt ezt a lehetőséget. Sokkal jobb lenne, ha lenne egy Sport Rádió is. Mindenki jól járna, a szövetségek, mert így kapnak bevételt, a szurkolók, a klubok és persze mi hallgatók.

  Kedvelés

 3. nos a digit kritizálték sokan a lefedettségi hiány miatt. akkor : sport 1 magy.on kívül nem fogható, csak feketén, vagy valami iternetes kapcsolaton keresztül (nem teljesen értettem a upc “szakértő-beszerelő” magyarázatát, mikor meg akartam rendelni, így várok és keresek másik hozzáértőt).
  tudjátok mennyi sok idős tuta csak így követni (legfőképp a Fradi) a meccseket?! és méghogy a nézők érdekében döntöttek…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s