Bajban van a Fradi: Az EHF szerint Zácsik a Ljubljanáé

Zácsik Szandra, függetlenül attól, hogy amatőr vagy profi státusú, a Krim Ljubljana játékosa – közölte kedden az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), így a magyar szövetségnek ki kell adnia a Ferencvárosban szereplő átlövő játékjogát a szlovénoknak.

Az EHF legfrissebb levele új helyzetet teremt, mert a Ferencváros ügyvezetője, Maglódi Lajos hétfőn még arról beszélt: úgy érzi, senki sem tudja meggátolni Zácsikot abban, hogy amatőrként FTC-játékos maradjon.

Maglódi kedden elmondta: a szlovénok egyelőre nem utalták át a 7500 eurós nevelési költségtérítést, ám ezt bármikor megtehetik, ebben az esetben 30 napon belül kell kiadni Zácsik játékjogát a Ljubljanának.

„Folyamatosan egyeztetünk a magyar és az európai szövetséggel, valamint a szlovénokkal. Az biztos, hogy a ljubljanai vezetőkkel a jövő héten találkozunk, és az útra jön velem ügyvéd is” – mondta az MTI-nek Maglódi. Hozzátette: megoldást kell találni arra, hogy Zácsik milyen módon maradhat a magyar egyesületnél.

Az ügy előzménye, hogy az augusztusi junior Eb-n ezüstérmes válogatott erőssége még fiatalkorúként aláírt a Ljubljanához és az FTC-hez is. Az EHF első fokon eltiltotta a játékost és pénzbüntetésre ítélte a zöld-fehéreket, ám ezeket az ítéleteket később visszavonta. Az átlövő szeretne maradni a Ferencvárosnál, és beleegyezett, amatőr lesz, de a mostani EHF-levél tükrében ez hiábavalónak bizonyul, és nem ad felmentés a ljubljanai igazolás alól. Zácsik jelezte: ha nem marad más választása, akkor kimegy Ljubljanába játszani, de bízik benne, a két klub meg tud állapodni, és marad az FTC-ben.

Forrás: nso.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s