Nincs könnyű helyzetben Erwin Koeman

A magyar válogatott játékosai közül csak néhányan játszották végig a 90 percet. Mindez, azért fontos, mert szeptember 5-én a svédek, szeptember 9-én a portugálok ellen játszunk két nagyon fontos vb-selejtező mérkőzést. A tét nem kicsi.

Az előző hétvégén Európában számos helyen bajnoki mérkőzéseket rendeztek. Ezért fontos, hogy megnézzük, ki milyen formában van. Posztonként végig elemezzük a csapatot, és a végén értékelünk is. Íme a 23 fős magyar keret.

Kapusok: A kapusaink közül a hétvégén Fülöp Mártont saroksérülése miatt hiányzott, Köteles Lászlót pedig nem nevezték a mérkőzésre. A másik két portárs végig védte a találkozót, nevezetesen Babos Gábor és Király Gábor.

A védelem: Múlt héten pénteken este Bodnár László elgázolt egy biciklist, aki a helyszínen életét vesztette. A labdarúgónak és a magyar válogatottnak a legrosszabbkor jött ez a helyzet. Fehér Csaba a holland bajnokságban csereként hat percet kapott. A belső posztokon Juhász végig játszotta a meccset,míg Tímár és Gyepes nem kapott lehetőséget a bajnoki mérkőzésen. Bodor Boldizsár és Gaál Miklós végig játszott

Ami aggasztó, az a jobbhátvéd poszt, valamint az, hogy Juhász mellett ki fog játszani. Ha a románok elleni mérkőzést nézzük, akkor könnyen elképzelhető, hogy Gyepes kezd a svédek ellen. A balhátvéd poszton várhatóan Bodor fog kezdeni, bár én meghívtam volna a Debrecenből Leandrot.

A középpálya: Itt van a legnagyobb gondja a magyar szövetségi kapitánynak, hiszen a keretből a kilenc középpályás közül Dzsuzsák Balázs, Hajnal Tamás, Dárdai Pál és Tóth Balázs végigjátszotta a mérkőzést, míg Huszti 18 percet kapott, Gera, Halmosi, Buzsáky és Vadócz nem lépett pályára.

A támadók: Torghelle Szabicsot váltotta és bő fél órát kapott, Rudolf Gergyly két gólt szerzett és a Debrecen egyik legjobbja. Priskin Tamás kezdő volt, majd a 60. percben lecserélték.

Összességében elmondható a magyar válogatott játékosai a fáradtságra nem hivatkozhatnak. Így is nehéz helyzetben van Erwin Koeman, hiszen nem mindenki játszott 90 percet. Szombaton sorsdöntő mérkőzés következik a svédek ellen. Féltem ezt a csapatot, de remélem a szív segíségével és a szurkolók szeretetével sikerülhet a bravúr, 1995 után újra legyőzzük a svédeket a Puskás Ferenc Stadionban!

A Sportmenü tippje a kezdőcsapatra:
A 4-2-3-1 alapján:
Babos/Király
Fehér, Juhász, Gyepes, Bodor/Gaál
Dárdai, Tóth Balázs
Huszti, Hajnal, Dzsuzsák
Torghelle

Vagy

A 4-4-2 alapján:
Babos/Király
Fehér, Juhász, Gyepes, Bodor/Gaál
Gera, Dárdai, Hajnal, Dzsuzsák
Huszti/Rudolf
Torghelle

Nincs könnyű helyzetben Erwin Koeman” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Lalolib!

  Én sem optimistán várom ezt a mérkőzést, illúzióim sincsenek, viszont a csodákban mindíg is hittem és fogok is! Lelkünkben addig maradunk gyermekek, míg hiszünk a csodákban. A csoda attól értékes, hogy nagyon ritka, általában az értékes dolgokra ez jellemző is egyben. Tehát nem biztos, sőt valószínű, hogy csodát nem tapasztalunk meg a mérkőzésen, de ennek kizárása, az önmagunkban élő gyermeki remény száműzése lenne, tehát én azért fenntartom a csoda lehetőségét! 🙂

  Kedvelés

 2. Mészáros bekerült a keretbe, ha véletlenül – remélem nem – Juhász megsérülne, akkor ő kezdene. A svédeknél Zlatannak van egy kis térdsérülése. Kérdés ez jó nekünk vagy sem? Kíváncsian várom, a magyar csapat milyen szerkezetben fog kezdeni a svédek ellen.

  Kedvelés

 3. én pedig bizakodó vagyok. legalább annyira vannak nyerési kényszerben a svédek mint mi, ha nem jobban. ők is emberek, ők is görcsössé vállhatnak ettől.
  hatpontos mérkőzés lesz, valóban bármi előfordulhat. és miért ne lenne mellettünk a szerencse, épp ahogy a svédek mellett volt az első meccsen…

  Kedvelés

 4. Tibu1, én már nem hiszek a csodákban! Még két mérkőzés a “magyar csoda” és visszakerülünk arra a helyre, ahová valók vagyunk.

  A fentiek ellenére azért tudnék bocsánatot kérni! 🙂

  Kedvelés

 5. Van egy mondás, ami szinte bármire rásüthető, így ide is elsütöm. 🙂 Nincs olyan baj, amin egy csoda ne segíthetne! 🙂

  Kedvelés

 6. Valahogy most nem vagyok bizakodó, sok a rossz előjel. A svédeknek nagyon kell a három pont, szerintem haza is viszik. 😦

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s