Labdarúgás: a sportbizottság támogatja a 6+5-ös szabályt

Forradalmi változások előtt a nemzetközi labdarúgás

Az Országgyűlés sport- és turisztikai, valamint a külügyi és határon túli magyarok bizottsága keddi közös ülésén támogatta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közös törekvését arra, hogy sajátos jellege miatt a sport nagyobb szerepet kapjon az Európai Unióban.

A két testület ugyancsak mellé állt a FIFA azon elképzelésének, hogy az utánpótlás-nevelés és a labdarúgás nemzeti érdekeinek védelme érdekében az EU tagországaiban vezessék be a 6+5-ös szabályt, mely szerint a nemzeti futballbajnokságok mérkőzésein minden csapatban egyidőben legalább hat hazai nemzetiségű játékosnak kellene a pályán lennie.

Bánki Erik, a sport- és turisztikai bizottság elnöke kezdeményezte, hogy Magyarország október folyamán adjon otthont a témában egy nemzetközi konferenciának. Az elképzelést támogatásukról biztosították a két bizottság tagjai és Kisteleki István MLSZ-elnök, valamint Christophe de Kepper, a NOB elnökének kabinetfőnöke, továbbá Jérome Champagne, a FIFA nemzetközi igazgatója is, akik az ülésen adtak tájékoztatást a sport helyzetéről az EU-ban.

Forrás: nso.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s