Foci VB-selejtező: Magyarország – Portugália 0-1 a kibeszélő-show

MagyarországPortugáliaSzerda este világbajnoki selejtező mérkőzést rendeznek a Puskás Ferenc Stadionban, ahol az Erwin Koeman vezette magyar válogatott fogadja Cristiano Ronaldot a soraiban tudó Portugáliát. A sportmenu meghív téged egy közös beszélgetésre, és szurkoljunk közösen a magyaroknak!

Az elmúlt hétvégén a svédek a mieink ellen a 94. percben Zlatan Ibrahimovic góljával 2-1-re nyertek a Puskás Ferenc Stadionban. Koppenhágában lépett pályára a dánok otthonában a portugál válogatott, amelyben a 87. percben a brazil származású Liédson egalizált, így 1-1-es döntetlennel végződött a találkozó

Összefoglaljuk itt a hét eseményeit:

Bodnár újra a keretben
Bodnár László is csatlakozott a kerethez
Múlt-idéző: Magyar-Portugál
A portugál kapitány tiszteli a magyarokat
Szélesi nem, Rudolf talán, Juhász esetleg játszhat a portugálok ellen


A Nemzeti Sport információi szerint így kezdhetnek a csapatok ma este:
Magyarország: Babos Gábor (24/-29) – Bodnár László (39/0), Gyepes Gábor (24/1), Juhász Roland (46/5), Halmosi Péter (27/0) – Vadócz Krisztián (22/2), Dárdai Pál (59/5) – Huszti Szabolcs (43/7), Buzsáky Ákos (14/1), Dzsudzsák Balázs (20/1) – Torghelle Sándor (35/11)
Szövetségi kapitány: Erwin Koeman

Portugália: Eduardo dos Reis Carvalho (2/-1) – José Bosingwa (20/0), Ricardo Carvalho (55/4), Pepe (20/1), Bruno Alves (22/3) – Simao Sabrosa (72/18), Tiago Mendes (45/1), Deco (66/5), Raul Meireles (25/1) – Liedson (1/1), Cristiano Ronaldo (66/22)
Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz

A mieinknél Gera Zoltán sárga lapjai miatt nem játszhat, illetve akik veszélyeztettek: Bodnár László, Dzsudzsák Balázs, Torghelle Sándor, Hajnal Tamás, Juhász Roland és Halmosi Péter. (Vanczák Vilmos jelenleg nincs a keretben.).

A ma esti mérkőzéshez egy kis hangulatfokozás következik:
Rakoczai fívérek: Győznünk kell!

A találkozót 20:40-től az RTL Klub élőben közvetíti.

17:45: Köszöntjük a kedves olvasót. Megkezdjük a munkánkat, bő három óra a mérkőzés előtt mi is bemelegítünk.

17:50: A Nemzeti Sport értesülése szerint a délben megtartott taktikai értekezleten az alábbi kezdő tizenegyet vázolta fel a holland szakvezető.
MAGYARORSZÁG: Babos Gábor – Bodnár László, Gyepes Gábor, Juhász Roland, Halmosi Péter – Vadócz Krisztián – Huszti Szabolcs, Tóth Balázs, Dárdai Pál, Dzsudzsák Balázs – Torghelle Sándor

Maradjunk annyiban, hogy várjuk meg a hivatalos sípszót, és akkor megtudjuk a kezdőt, s vele együtt a felállást is.

18:45: Kutatunk, kerestünk, olyan mérkőzést, amellyel jó példa lehet a mai meccsre. Hogyan lehetne legyőzni egy portugál csapatot.

19:15: A két csapat, legutóbb majdnem napra pontosan 11 évvel ezelőtt 1998.09.06-án játszott egymás ellen az akkor Népstadionban (a mai nevén Puskás Ferenc stadionban). Azon az estén szakadó esőben játszottak a fiúk. A két csapat így állt fel a találkozón:

Magyarország – Portugália 1-3 (1-0)
1998.09.06. Budapest, Népstadion, 50 000. néző
Magyarország: Király Gábor – Lakos Pál (46′ Dárdai Pál), Fehér Csaba (78′ Korsós György), Hrutka János, Mátyus János – Lisztes Krisztián, Halmai Gábor, Illés Béla, Dombi Tibor (78′ Kovács Zoltán) – Horváth Ferenc, Hamar István
Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan

Portugália: Vitor Baia Manuel – Secretario Carlos, Jorge Costa Paulo, Paulo Madeira Sérgio, Dimas Manuel Teixeira – Figo Luis, Bento Paulo, Paulinho Santos João, Rui Costa Manuel – Sá Pinto Ricardo, João Pinto Manuel Vieira
Szövetségi kapitány: Coelho Humberto

Gólszerzők: Horváth Ferenc (1-0, 32.), ill. Sa Pinto (56., 76.), Rui Costa (84.)
Sárga lapok: Secretario Carlos (19.), Bento Paulo (29.), Rui Costa (53.)

Külön érdekesség a mai találkozón két játékos is ott van a magyar keretben, akik legutóbb itthon játszottak a luzitánok ellen: Király Gábor és Fehér Csaba.

19:55: Aki esetleg nem tudja megnézni az RTL-en a mérkőzést, akkor mi segítünk, méghozzá két lehetőséggel: íme az egyik, a másik pedig itt. Ha van kérdésed, szólj nyugodtan. Hátha közösen megtaláljuk a megoldást.

19:57: A csoport másik mérkőzésén a Málta-Svédország találkozó megy és a 65. percben 0-0 az állás…

20:12: Máltán sajnos a svédek megszerezték a vezetést! A 82. percben egy máltai hátvéd térdéről bepattant a hazaiak kapujába. Ismét egy mázlista gólt szereztek a svédek. Bő tíz perc van még ahhoz hogy Málta kiegyenlítsen.

20:22: Máltán négy perces hosszabbítás van, miután lejárt a rendes játékidő.

20:26: Nyertek a svédek 1-0-ra Máltán, egy mázli góllal. A csoportban, így 15 pontjuk van és feljöttek a második helyre az 1. csoportban. 20:30-kor kezdődik az Albánia-Dánia és 20:45-kor a Magyarország-Portugália találkozó.

20:38: Íme a kezdőcsapatok!
MAGYARORSZÁG:
1 Babos Gábor

2 Bodnár László
4 Juhász Roland
3 Gyepes Gábor
6 Halmosi Péter

8 Dárdai Pál
5 Tóth Balázs
10 Vadócz Krisztián

11 Huszti Szabolcs
7 Dzsudzsák Balázs

9 Torghelle Sándor

12 Király Gábor
13 Mészáros Norbert
14 Bodor Boldizsár
15 Hajnal Tamás
16 Fehér Csaba
17 Buzsáky Ákos
18 Priskin Tamás

Szövetségi kapitány:
Erwin Koeman

PORTUGÁLIA:
1 Eduardo

3 Bosingwa
6 Ricardo Carvalho
2 Bruno Alves
5 Duda

10 Deco
15 Pepe
8 Tiago
16 Raul Meireles

9 Liédson
7 Cristiano Ronaldo

12 Beto
4. Rolando
11 Simao Sabrosa
13 Miguel
14 Nuno Gomes
17 Nani
18 Joao Moutinho

Szövetségi Kapitány:
Carlos Queiroz

Játékvezető: Stephane Lannoy (francia)
Asszisztensek: Eric Dansault, Laurent Ugo (franciák)

20:45: Fantasztikus a hangulat, és telt ház van a Puskás Ferenc Stadionban, számszerűen 42 ezren vannak!

20:47: A portugálok kezdték meg a mérkőzést. Hajrá Magyarok!!!

20:57: A 10. perc elején Pepe fejes góljával vezetnek a portugálok.

21:33: Vége az első félidőnek, és a portugálok a 10. percben Pepe fejes góljával vezetnek ellenünk.

Összefoglaló: A mérkőzés elején mindkét csapatnak akadtak lehetőségei. A 10. perc elején portugál szabadrúgás történt a magyar kaputól jobbra. Deco beadása kapura ment, azoban Pepe megelőzte Babost és befejelte a kapuba a labdát. A luzitánok gólja után a magyar csapat játéka feljavult, és egyenrangúként játszunk. A támadó játékunk jobb is lehetne, ha lenne egy irányító középpályás vagy egy támadó. Talán a második félidőben lesz erre lehetsőég, csak ne legyen késő… A közönség fantasztikus!

21:50: Kezdődik a második félidő. Mi kezdünk. Mindent bele, Fiúk! Hajrá Magyarok!

21:54: A 49. perc elején Deco megsérült, így a helyére Simao Sabrosa állt be.

22:34: Másfél perc van még a rendes játékidőből, és továbbra is vezetnek a portugálok. Mi próbálkozunk, de sajnos semmi akciót nem tudtunk kiharcolni.

22:40: Vége a találkozónak. A négy perces hosszabbítás után a francia játékvezető lefújta a mérkőzést, így Pepe góljával nyertek a portugálok.

Összefoglaló: A második félidőben jobban küzdöttek a fiúk, de sajnos ennyit tudtak. A luzitánok nagyon fegyelmezetten játszottak. A mieink részéről a védekezésről egy rossz szavunk nem lehet, viszont a támadó játékunk sajnos nem.volt, inkább küzdöttünk. A svédek és a portugálok ellen egy gólon múlt a pontszerzésünk. Azért le a kalappal a fiúk előtt.

A csoport eredményei:
Málta – Svédország 0-1
Albánia – Dánia 1-1
Magyarország – Portugália 0-1

A csoport állása:
1. Dánia 8 5 3 – 15-4 +11 18
2. Svédország 8 4 3 1 9-3 +6 15
3. Portugália 8 3 4 1 10-5 +5 13
4. Magyarország 8 4 1 3 9-5 +4 13
5. Albánia 9 1 4 4 5-9 -4 7
6. Málta 9 – 1 8 0-22 -22 1

Foci VB-selejtező: Magyarország – Portugália 0-1 a kibeszélő-show” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Lalolib,
  Egyetértek veled. Most már csak tartalommal kell meg tölteni a magyar focit, és akkor lesz fejlődés! Ne csak a válogatott mérkőzéseken legyen telt ház! Innen látszik, hogy van igény a magyar focira.

  Kedvelés

 2. Mivel nem akarom, hogy Tibu megint sárga lapot adjon, ezért nem vitatkozom. 🙂

  Csak megjegyzem: egyedül a közönség lépett előre, de az a világszínvonalig!

  Kedvelés

 3. meg még az kell, hogy ne 11 bevethető játékosból álljon egy vállogatott. legalább 25-30 egyenrangú focistára lenne szükség és jelenleg van kb 8-10 (ennyi is nagyon jóhiszeműen).

  Kedvelés

 4. Tanulságos kis meccs volt. A védekezésünk jó volt, de a támadó játékunk az brutális. 3 vkp-t nem játszattam volna. Nem volt szervező, irányított középpályásunk.

  4-1-3-2-el játszottam volna, úgy hogy Halmosi, Juhász, Gyepes, Bodnár, ez a védelem meg is van. A vkp jó kérdés taláb Varga József lehet majd.A balszélső Dzsuzsák/Huszti, középen Hajnal/Buzsáky/Gera és a jobb szél, ami nálam lukas. A két támadó Torghelle, és Németh Krisztián/Priskin Tamás.

  A váza megvan, már csak tartalommal kell meg tölteni. Ehhez az kell, hogy a sok légiós folyamatosan játsszon a klubcsapatában, mert annak semmi értelme.

  Ez van, kár ezért a két meccsért…

  Kedvelés

 5. pont ezt akartam írni mégha nem is láttam a meccset! bizony 1:0-ra kikapni a portugáloktól nekünk előrelépés.

  Kedvelés

 6. Ne legyünk csalódottak, előre léptünk akkor is, ha most vereséget szenvedtünk! Ez a 0-1 előrelépés akárki akármit mond!

  Kedvelés

 7. Lalolib!

  Mi az, amivel nem szállnál vitába? :):):):)
  Remélem láttad a sok mosolygós kis jelet a kommentem végén. 🙂 ( a mostani nehéz időkben muszáj még a vicces piszkálódásokat is megmagyarázni. 🙂 )Azt hiszem ötödikként húztak ki minket a kalappból, tehát igenis siker, hogy az Albánokat elintéztük! Ráadásul a Máltaiak ellen is sokszor betliztünk és bár ez nem siker, de végre hoztuk a pontokat, ez is valami. Szóval, ha az ötödik hely előtt végzünk, az számunkra már előrelépés, mégha fájó beismerni ezt tényt, akkoris.

  Kedvelés

 8. Én még azzal is vitába szállnék, hogy eddig erőnkön felül szerepeltünk volna. Nézzétek csak meg kiket győztünk le. Persze ha már az is érdem, hogy hoztuk a papírformát, akkor békésen hallgatok. Az én olvasatomban eddig 1, azaz egy pontot szereztünk. Igaz, hogy még szerezhetünk kilencet.
  Az már tényleg bravúr lenne!

  Kedvelés

 9. Na kiváncsian várom az esti meccset. 🙂 Jön Sasi is, így Moncsival együtt hárman fogjuk pupillázni, hogy történik-e valami csoda. 🙂 Hajrá Magyarország!

  Kedvelés

 10. Tibu,
  Egyébként igazad van. Maradjunk a realitások tájékán, de minden sorozat egyszer csak megszakad. Jó lenne megszerezni a portugálok ellen az első győzelmünket, mikor ha nem most?!

  Kedvelés

 11. Sportmenü!

  A sast azért írtam, mert nem jelenik meg az avatarom a kommentjeim mellett. A “ze” meg azért történhetett, mert áttörtem az általam megemlített tér-idő falon és előbb nyomtam le a z betűt, mint az e betűt és ez lett a vége! 🙂

  Kedvelés

 12. Sportmenü!

  Én is örök optimista vagyok. Egyébként le sem ülnék a tévé elé, hiszen nincs olyan baj, amin egy csoda ne segíthetne. Viszont a realitás kemény zakót ígér. Senki ne legyen keserű, ha ma kikapunk. Azért mérlegelni is kell, ettől még szurkolhatunk a válogatottnak, de tisztában kell legyünk a képességeinkel, meg az ellenfél képességeivel is!
  A realitás szerint ma jön a következő zakó, ha elrugaszkodunk a földi materiális közegtől és áttörünk a tér-idő falán, akkor cilinderünkből elővarázsolhatunk egy győzelmet is, de ze már tényleg nem más, mint CSODA! Mint tudjuk a csodák pedig igen ritka dolgok, megjelenésük pedig mindig valami komoly kijelentés miatt történik, ez minden esetben manifesztáció, melyből komoly dolgokat vonhatunk le tanulságként. Kicsit lehet túlságosan elmélyültem a csodák világában. 🙂 Visszatérve a valóság jelenlegi dimenziójába, szurkolok a csapatnak és várom a csodát, de nem leszek csalódott, ha ez nem jön el, mert már így is sokkal előrébb helyezkedünk el a tabellán, mint amit a képességeink megengednének.

  Kedvelés

 13. Én örök optimista vagyok, és azt mondom, hogy izgalmas találkozón 2-1-re nyerni fogunk. Amit tibu írt az egy másik kérdés, és sokkal összetettebb a helyzet. Több külföldi szakember, több minőségi játékos (hazai és légiós), valamint hiteles gazdasági háttér. A legfontosabb az kimaradt: legyen megfelelő infrastuktúra. Ezek az akadémiák minimum 5 év múlva fognak beérni. Addig türelem és sok-sok alázat és munka kell. Igaz ez a fiatalokra is, és a rutinos játékosokra. Talán most az UEFA megfogja azt a láncot, hogy már fiatalkorba elvigyék a játékosokat. Gondoljatok bele három év múlva milyen bajban lenne a két milánói sztárklub, ha saját nevelésű játékosokkal állna ki. Ebből a szempontból a legpozitívabb példa az FC Barcelona. De térjünk vissza a mai meccsre! 🙂

  Hajrá, Magyarok!

  Kedvelés

 14. Én azt mondom, ha nem kapunk ki 3 vagy annál több góllal, az siker! Biztos leszóltok érte, de én nem várok többet ennél. A döntetlen maga lenne a csoda, ami csak akkor fordulhat elő, ha rendkívül gyenge napot fognak ki a Portugálok. Magyarország 20-30 éve gödörben van és azzal, hogy jól irányították a sorsolásunkat és hoztuk a kötelező meccseket, még nem kerültünk ki a gödörből! Majd ha a gyerekek a focit választják tömegesen, majd ha megfelelő képzést kap ez a tömeg, majd ha nem csak lézengenek bajnoki meccseken a nézők, na akkor jő el a kánaán! 🙂 Addig viszont büszkék lehetünk az ilyen kiugróan jó szereplésre mint amit eddig felmutattunk, mert ez komolyan mondom erőnkön felüli teljesítmény volt eddig!

  Kedvelés

 15. Nagyon jó lenne egy végre egy siker igazán komoly csapat ellen, mert ez eddig nem sikerült. Ezért is tartom egy kicsit komolytalannak a folytonos bizakodást. Majd ha megtanulunk győzni is, akkor talán elindulhat valami, de addig marad nekünk az álmodozás.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s