BL, 1. forduló: Liverpool FC – DVSC-TEVA 1-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)

champions-league-logo1Tizennégy év után újra van magyar csapata a BL-nek, miután a Loki kettős győzelemmel jutott túl a bolgár Levszki Szófián, és bekerült az elitkörbe. A sorsoláson eldőlt a magyar bajnok az E-csoportba került, olyan ellenfelekkel játszhat, mint az angol Liverpoolal, a francia Olym. Lyonal és az olaszt Fiorentinával. Az első mérkőzést az Anfield Roadon kezdi a Debrecen. Szurkoljunk közösen a Lokinak!

A nagy mérkőzést egy kis visszatekintés, hogy jutott el idáig a Debrecen a Bajnokok Ligájában.

– 2. selejtezőkör:

Debrecen – Kalmar FF 2-0

Kalmar FF – Debrecen 3-1

– harmadik selejtezőkör:
FC Levadia Tallin – Debrecen 0-1

Debrecen – FC Levadia Tallin 1-0
– negyedik selejtezőkör:
Levszki Szófia – Debrecen 1-2

Debrecen – Levszki Szófia 2-0

Összefoglaljuk a híreket a mérkőzéssel kapcsolatban:

2009.09.14. Hétfő:

Hajdú B. István: A Debrecennek jutalomjáték a BL-szereplés

Nem lesz ott Angliában Rudolf Gergely és Szélesi Zoltán.
Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere telefonon nyilatkozott a SportTV heti összefoglaló műsorában vasárnap este. A szakvezető elmondta nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis Pantics hétfőn megy kontrollra, akkor dől majd el, hogy elutazhat-e a csapattal Liverpoolba. Varga József és Dombi Tibor a sárga lapok miatt nem léphetnek pályára. Ráadásul újabb két játékos dőlt ki: Rudolf Gergely nem lesz bevethető, Szélesi Zoltánnak pedig részleges térdszalag-szakadása van.

Új mezszponzora lesz 2010-től a vörösöknek
A Liverpool labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy 2010 júliusától a Standard Chartered Bank lesz az együttes új mezszponzora. A „leköszönő” Carlsberg sörgyár 1992 óta támogatta a Liverpoolt. Angol sajtóértesülések szerint a négyéves szerződés alatt a bank 80 millió fontot utal át a Liverpoolnak. Az angol futballtörténelem legeredményesebb klubjának még sosem volt ekkora összegű szponzori szerződése.

Kedden repül a Loki Liverpoolba
Délelőtt tíz órakor száll majd fel a DVSC-TEVA gépe a debreceni repülőtérről – adta hírül a klub honlapja.
Kedden, a Loki játékosait, szakmai stábját és a klub alkalmazottait szállító gép emelkedik majd a magasba a tervek szerint kedden 10 órakor, és jó három órás utazás után landol Liverpoolban. A magyar bajnok szálláshelye a Formby Hall and Golf Resort hotel lesz. Herczeg András helyi idő szerint 19 órakor tart sajtótájékoztatót az Anfielden, a Trophy Roomban, a csapat pedig 20 órakor edz a mérkőzés helyszínén. Ezúttal azonban a csapat mellett további három-négy, szurkolókkal teli repülő is felszáll majd.

– Bodnár László: Borzasztóan sajnálom a történteket
A magyar válogatott és a Debrecen jobbhátvédje először és utoljára beszélt a sajtónak arról a bizony napról, amikor a baleset történt. – írja a dvsc.hu

Ma délelőtt a Debrecen sajtótájékoztatót tartott, melynek témája védőnk, Bodnár László sajnálatos balesete volt. A játékoson kívül ügyvédje, dr. Móra István, a DVSC-TEVA elnöke, Szima Gábor, dr. Bartha Csaba sportigazgató és Szilágyi Sándor cégvezető válaszolt az újságírók kérdéseire.

A sajtótájékoztatóra azért is volt szükség, mert több lap szenzációhajhászás céljából nem a valóságot írta le. Mint azt Szima Gábor elmondta, akik vezettek már személygépkocsit, biztos túllépték a sebességhatárt tíz-húsz kilométerrel. Aki azt mondja, hogy nem tett ilyet, valószínűleg nem mond igazat.

Szima Gábor, a klubtulajdonosa:

“Az a meghurcoltatás, amelyben Bodnár Lászlónak része volt a sajtó részéről, a labdarúgónak, a DVSC-TEVA kiváló válogatott játékosának nem járt volna ki. Amit néhány médium megengedett magának, több volt a soknál. Természetesen lehetőség van véleményt formálni, megírni a valóságot, de mindenképpen a valóságot. Objektíven kell tájékoztatni az olvasókat és a televízió nézőit. Nagyon sajnálatos, hogy néhány médium nem ezt tette, hanem szenzációt próbált kreálni. Ilyen balesetek sajnos előfordulnak, és ha nem Bodnár Lászlóval történik, akkor nem kap ekkora publicitást. ”

Bodnár László:

Borzasztóan sajnálom a történteket. Egy életen keresztül végigkísér, nem lehet elfelejteni. Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Ahogy Szima úr is említette, Mátészalkára indultam, meg akartam látogatni a szüleimet, Nyírbátorból kiérve megelőztem egy személygépkocsit, és amikor visszatértem a sávba, a biciklis előttem volt, és nem tudtam kikerülni az ütközést. Próbáltam fékezni, de már késő volt. Nehéz nekem, aki még nem került ilyen helyzetbe, nem tudja átérezni. Tegnap voltam a családtagoknál, személyesen elbeszélgettünk másfél-két óráig, pozitívan álltak hozzám. Elmondták, hogy nem haragszanak rám, sok sikert kívántak a pályafutásomhoz és az élethez. Azon a helyen, ahol a baleset történt, mécsest és virágot helyeztem el, illetve a temetőben is jártam. Ha nem leszek jobban, ha nem tudom feldolgozni, elképzelhető, hogy pszichológus segítségét kérem. Erről többet nem szeretnék beszélni, nem is tudnék.”

– A Liverpool eddig 50 százalékos a magyar csapatok ellen
A Vörösök mérlege hazai pályán már sokkal jobb, hiszen a négy meccsből egy-egy döntetlen és vereség mellett kétszer nyertek. A négy eddigi párharcából egyaránt kétszer esett ki és jutott tovább az angol együttes.
A DVSC-TEVA ugyanakkor még gólt sem tudott szerezni angol gárda ellen. Az egyetlen szigetországi együttes, amellyel találkozott, a Manchester United, amely kétszer 3-0-ás győzelemmel búcsúztatta négy éve a BL utolsó selejtezőkörében.

A Liverpool mérkőzései magyar csapatok ellen:
KEK, negyeddöntő:1966. március 1.: Bp. Honvéd-FC Liverpool 0-0 1966. március 8.: FC Liverpool-Bp. Honvéd 2-0 (1-0)

Vásárvárosok Kupája, 3. forduló (negyeddöntőbe jutásért):1967. november 28.: Ferencváros-FC Liverpool 1-0 (1-0) 1968. január 9.: FC Liverpool-Ferencváros 0-1 (0-1)

Vásárvárosok Kupája, 1. forduló:1970. szeptember 15.: FC Liverpool-Ferencváros 1-0 (1-0) 1970. szeptember 29.: Ferencváros-FC Liverpool 1-1 (0-0)

KEK, nyolcaddöntő:1974. október 23.: FC Liverpool-Ferencváros 1-1 (1-0) 1974. november 5.: Ferencváros-FC Liverpool 0-0

A Debrecen mérkőzései angol csapatok ellen:
BL-selejtező , 3. forduló:2005. augusztus 9.: Manchester United-Debrecen 3-0 (1-0) 2005. augusztus 24.: Debrecen-Manchester United 0-3 (0-1)

2009. 09. 15. Kedd:

Portugál bírók a Loki liverpooli meccsén
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) portugál játékvezetői négyest jelölt a Debrecen liverpooli Bajnokok Ligája-mérkőzésére. A vezetőbíró a 38 éves Pedro Proenca lesz, aki Lisszabonban él, és 2003 óta tagja a nemzetközi keretnek. Hazája bajnokságában 1998-ban mutatkozott be, és a 2006–2007-es szezonban az év legjobbjának választották. Proenca munkáját José Tiago és José Manuel Neves segíti, tartalék játékvezetőként Hugo Filipe Ferreira utazik Liverpoolba.

– A Loki elindult Liverpoolba
Szinte a teljes keret elutazott Liverpoolba – írja a dvsc.hu. A megszokottól eltérően az együttes tagjai ezúttal az erre az alkalomra rendelt öltönyben utaznak. Várhatóan helyi idő szerint 12 órakor landol majd a társaság. Szinte a teljes keret utazik a BL-mérkőzésre, vagyis azok is, akik sérülés vagy eltiltás miatt nem léphetnek pályára. Szélesi Zoltán azonban itthon marad, ugyanis a játékosnak a válogatott mérkőzésen beszakadt a térdszalagja, és kezelésekre jár, hogy minél hamarabb a csapat rendelkezésére állhasson.

– Nem feltartott kezekkel mennek ki a pályára
Kiss Zoltán csapatkapitány szerint mindenki elszánt, a csapat tagjai várják már a Liverpool elleni mérkőzést.
Kiss Zoltánnak, akinek az is feladata, hogy összefogja a gárdát, és igyekezzen bátor futballra ösztönözni társait. A középpályás elmondta a dvsc.hu-nak, sokat beszélnek a szerdai mérkőzésről.

“Rendszeresen téma a meccs, hiszen nem mindennapi esemény lesz, nagyon izgatottan várjuk a találkozót – mondta honlapunknak Kiss Zoltán. – Úgy látom, mindenki elszánt, szeretnénk jó eredményt elérni. Bármi megtörténhet, de azért reálisan kell nézni az esélyeket. Tavasszal a Liverpool négyet rúgott hazai pályán a Real Madridnak, tehát nem akármilyen feladat előtt állunk. Földön járunk, tudjuk hol a helyünk, ki ellen játszunk, de nem feltartott kezekkel megyünk ki a pályára.”

Kemény meccsre számít a Liverpool trénere
Kemény mérkőzésre számít a Debrecen ellen Rafael Benítez, a Liverpool vezetőedzője. A két együttes a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első fordulójában találkozik szerdán az Anfield Roadon.

Rafa Benitez, a Liverpool menedzsere:

“”Mindenki azt mondja, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, és nyernünk kell, de ez a Bajnokok Ligája, ezt azért ne feledjük. A Debrecennek remek csatárai vannak, nagyon jól kontráznak, ráadásul nagyon fel vannak dobva attól, hogy az Anfield Roadon léphetnek pályára, érdekes mérkőzés lesz.” “

A Liverpoolnak a DVSC-TEVA ellen készülő kerete szinte teljes, az egyetlen sérült az olasz Alberto Aquilani, ő nem is tréningezett még a többiekkel. A csapatba műtét után visszatért a dán védő, Daniel Agger is, valamint a Burnley elleni szombati bajnokit kihagyó argentin Javier Mascherano. (telesport.hu/mti)

– Rudolf játszhat, Herczeg elszánt játékot vár
Jó hír a Loki híveinek: Rudolf Gergely sérülése rendbe jött, így a Debrecen válogatott labdarúgója ott lehet szerdán a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.
“A lábam már jó, csak a vezetőedzőn múlik, hogy pályára lépek-e” – nyilatkozta a támadó az együttes keddi sajtótájékoztatóján az Anfield Roadon.

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere elmondta: tudja, hogy nem csapata a találkozó esélyese, de elszánt játékot vár futballistáitól.

“”Óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetünk, és a világ egyik legsikeresebb csapata ellen léphetünk pályára. Ebben az összetételben a mi együttesünk még nem találkozott ilyen kaliberű sztárokkal, így hatalmas kihívás lesz az Anfield Roadon pályára lépni”

A DVSC-TEVA-t irányító szakember hozzátette: elsősorban nem is az eredmény érdekli, hanem az, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, amely után a Debrecenből érkező szurkolók büszkék lehetnek csapatukra.

2009.09.16. Szerda
– Eldőlt Rudolf nem tudja vállalni a ma esti mérkőzést
A dvsc.hu beszámolója szerint az edzés kezdetére a hőmérséklet nagyon lehűlt, így a hideget nehezen viselő Leandro sapkában tréningezett. Mint köztudott Dombi Tibor és Varga József eltiltás miatt nem játszhat a Vörösök ellen, ám mindketten végigcsinálták a gyakorlatokat. Rudolf Gergely ugyanakkor csak a pálya széléről figyelte a társakat, ugyanis a csatár sérülése nem javult olyan mértékben, hogy vállalni tudja a játékot.

Várható összeállítás:
Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z., Ramos, Szakály – Coulibaly, Oláh (Feczesin)

– Megvan a kezdőcsapat!
A dvsc.hu tájékoztatása szerint a Debrecen öt középpályással kezd a Liverpool ellen.

Megvolt a taktikai értekezlet, amelyen Herczeg András ismertette a kezdőcsapatot. Ebből kiderül, hogy öt középpályással és egy csatárral áll fel a gárda a Liverpool ellen. A fiatal Fodor Marcell élete nagy lehetősége előtt áll, hiszen neve szerepel a kezdőben.

Mint ismert, Dombi Tibor és Varga József eltiltás miatt nem léphet pályára, míg Rudolf Gergely sérüléssel bajlódik. Mindenképpen hiányoznak majd, de reméljük, a többiek pótolni tudják őket.

A Loki a következő összeállításban lép pályára a Liverpool ellen: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros, Fodor – Czvitkovics, Kiss Z., Leandro, Ramos, Szakály – Coulibaly

Hír még a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy közel két és félezer Loki-szurkoló lesz a vendégszektorban, illetve további kétszáz debreceni drukker egy másik lelátón foglal majd helyet.

A mérkőzést 20:15-től a DigiSport, 20:40-től a Magyar Rádió – mr1 – Kossuth Rádió (Lantos Gábor lesz a kommentátor) fogja közvetíteni. Ha esetleg, valaki egyiket sem tudná fogni, akkor annak tudunk segíteni, méghozzá interneten keresztül is lehet meg nézni a találkozót. Egy megfelelő stream segítségével. Ez az egyik lehetőség a DigiSport honlapján keresztül. A másik lehetőség: íme.

– Íme a hivatalos kezdőcsapatok:
Liverpool:
Reina – Johnson, Skrtel, Carragher, Insúa – Benajun, Gerrard, Lucas, Riera – Kuyt, Torres
Kispad: Cavalieri, Voronyin, Fabio Aurelio, Kirjakosz, Babel, Mascherano, Spearing.

Debrecen:
Polekszics – Bodnár, Mészáros, Komlósi, Fodor – Czvitkovics, Ramos, Kiss, Leandro, Szakály – Coulibaly.
Kispad: Pantics, Szűcs, Feczesin, Bernáth, Oláh, Katona, Laczkó.

Folyamatosan frissül!

20:45: Elkezdődött a mérkőzés! Mindent bele, Loki!

21:01: Túl vagyunk az első negyedórán. A Loki bátran játszik, igaz a hazaiaknak akadnak lehetőségei, de az eredmény egyelőre 0-0. A Debrecen szurkolói folyamatosan biztatják a csapatot.

21:27: Az első végén meg volt az első nagy debreceni helyzet is, miután 18-20 méterről Czitkovics lövését Reina bravúrosan kivédte. Aztán jöttek a hazai helyzetek, vagy Polekszics, vagy a magyar védelem hárít. A Loki bátran játszik a vörösök ellen, de egyre jobban nyom a Liverpool, de az eredmény változatlan 0-0.

21:30: Az első félidő utolsó percében megszerezte a vezetést a Liverpool. Benjau remekül indította Torrst, aki lefordult a védőjéről 16 méterről lapos lövést rúgott, amit Polekszics kibokszolja, a középen érkező Kuyt belövi. 1-0

21:47: Meg kezdődött a második félidő.

22:08: A 67. percben kényszerű csere történt a Debrecennél. Ramos helyett Laczkó állt be. A hazai csapatnak többször volt helyzetben, de nem szereztek újabb gólt. Az eredmény egyelőre 1-0 a Liverpoolnak.

22:39: A 80. perc környékén két óriási debreceni lehetőség maradt ki, ezután többször is próbálkozott a Liverpool. Az utolsó percekben a hazaiak kicsit húzták az időt, de az eredmény nem változott. A végeredmény: Liverpool – Debrecen 1-0.

Le a kalappal a Debrecen előtt!

BL, 1. forduló: Liverpool FC – DVSC-TEVA 1-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)” bejegyzéshez 20ozzászólás

  1. akkora balfa… vagyok, hogy elaludtam es lekestem a meccsrol, pedig 20 percre lakok az Anfield-tol… Meg johogy jegyet nem vettem elore, helyi dealer-tol szerettem volna, na mindegy! Hajra Loki!

    Kedvelés

  2. Sajnálom a szünet előtti gólt, de ez várható volt. Benne van egy nagyobb arányú vereség is, de eddig hősiesen küzdenek.

    Kedvelés

  3. Szia István,
    Hú ez egy jó kérdés. Neked a tányéros Digid van ezek szerint. Utána érdeklődők, ha vmit meg tudok szólni fogok!

    Üdv,
    Balázs

    Kedvelés

  4. értem én a harcot, meg is értem.
    csak azt nem értem, hogy mi az értelme annak, hogy csinál egy saját (sport)programot amit nem képes kiterjeszteni még a saját hálózatában sem. mert azt ők is tudják, hogy bizony romániában és szlovákiában is sokan néznék ezt. ezért érthetetlen számomra. nálunk sokan épp azért vezetnek be UPC-t mert csak itt érhetőek el a magyar sportok, ugyanis a digin csak a sport1-2 cseh változata elérhető.

    Kedvelés

  5. Nekem is Digim van. Az egész sztorit ismerem, az elejétől a végig. Sok újat nem tudnak mondani nekem.

    Franto,
    Elmesélek vmit neked: néhány évvel ezelőtt jó fél-három negyed év után nagy könyörgéssel berakták nekünk a Sport2! Itt kőkemény üzlet és konkurencia harc megy. Sajnos a néző a vesztes. Ha megnézed a tv-s csomagok piacát, ebből a szempontból a Digi a legjobb. Annak ellenére, hogy nálunk a kerületben, csak Digi van, semmi más szolgáltató. Ez az ördög 22-es csapdája.

    Kedvelés

  6. Franto,
    Több oka van ennek.
    1) Az UEFA nekik ítélte oda a 2-es csomagot, azaz a szerdai napot. Ők kifizették kb 1 milliárd Ft-ba kerülő jogokat!
    2) Itt van a tv-s piac: T-Home Vs. UPC Vs. Digi. Megy a konkurencia harc.
    3) Én személy szerint mérges vagyok, ugyanis a DigiSportnak nincs elérhetősége!
    4) Így is, úgy is a nézők a vesztesek.

    Kedvelés

  7. egyébként a közvetítéshez annyit, hogy eleinte abszolút támogattam a Digi tv-t mind a magyar bajnoki mind a Bl meccsek esetében, viszont most nagyon boldog vagyok, hogy “csak” a szerdai Bl-nap az övék.
    szégyen, hogy a Digi sport kizárólag Magyarországon elérhető. 5millió magyart zártak el így attól, hogy nézhessék a magyar csapatot a Bl-ben, plusz természetesen azok akik nem Digi előfizetők az anyaországon belül, mivel ugyen sem a UPC sem a T-Home nem tudta még átvenni.
    érthetetlen, hogy határokon kívül a Digi-sport miért nem elérhető, pedig Szlovákiában és Romániában is rengeteg (Magyar)előfizetővel rendelkeznek!
    abszolút amatőr dolog ez.

    Kedvelés

  8. tibu,
    Majdnem :). Egy pólót szeretnék, majd adni neked, méghozzá egy sportmenüs logóval. Azt, hogy mikor még egyelőre nem tudom, de nem fogom elfejteni. Bővebben majd a mélben elmondom.

    Kedvelés

  9. szt hiszem elsőre a legkeményebb dió jön, és méghozá idegenben.
    ez elsülhet nagyon jól is de egy nagyobb zakó esetén nagyon rosszul is…

    Kedvelés

Hozzászólás