Magyarország és Horvátország közösen pályázik a 2014. évi Férfi Kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére

Szeptember 24-én Budapesten találkoztak a Magyar és a Horvát Kézilabda Szövetség vezetői. Mindkét fél deklarálta, hogy hazája kézilabda szövetségének elnöksége döntést hozott arról, hogy a Magyar és a Horvát Kézilabda Szövetség közösen pályázik a 2014. évi Férfi Kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére.

A felek ismertették egymással a rendezéssel kapcsolatos főbb elképzeléseiket is. Magyarországon a Papp László Budapest Sportarénában, a szintén budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, a Veszprém Arénában és a debreceni Főnix Csarnokban lehetnek a mérkőzések, Horvátországban pedig a következő nyolc város közül kerülnek ki a véglegesnek szánt helyszínek: Split, Zadar, Rijeka, Pula, Porecs, Varasd, Eszék és Zágráb.

A felek döntése alapján mindkét országban két-két csoport és egy-egy középdöntő csoport mérkőzéseire, valamint egy-egy elődöntőre kerülhet sor, a zárónapi éremcsatáknak pedig a 16 000 férőhelyes Arena Zagreb adhat otthont.

A pályázat benyújtásának határideje 2009. október 7. Sinka László, az Európa Kézilabda Szövetség (EHF) Végrehajtó Bizottságának tagja tájékoztatást adott arról, hogy 2010 őszén az EHF Végrehajtó Bizottsága vagy az EHF Kongresszus dönt a rendezési jog odaítéléséről a magyar-horvát, valamint a dán, illetve a francia kandidáció között.

Forrás: A Magyar Kézilabda Szövetség

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s