Elhunyt Bujtor István

ns20010822bujtorA magyar Piedone, a Balaton szerelmese, mindenki Ötvös Csöpije 67 évesen elhunyt.

Nem sokkal azután, hogy Veszprémből Budapestre szállították, Bujtor István meghalt – írja az origo.hu.

Elhunyt Bujtor István színész – közölte az origo.hu-val Talabér Márta a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke. A veszprémi színház 67 éves igazgatója július végén került kórházba életveszélyes állapotban. Állapota fokozatosan, lassan javult, és tegnap arról érkezett hír, hogy a művészt kiengedték a kórházból, és rehabilitációját Budapesten folytatják.

A színművész, filmrendező és forgatókönyvíró 1942-ben született. Eredeti nevén Frenreisz István, amit színész pályája elején változtatott meg, mert saját állítása szerint nem érvényesülhetett volna egy ilyen nehezen ejthető névvel.

A televíziónézők Ötvös Csöpi nyomozóként és Bud Spencer magyar hagjaként láthatták, hallhatták a televízóban az elmúlt majd harminc évben. Több mint hetven magyar filmben játszott. Színházban egyebek mellett A vágy villamosában, a Kakukkfészekben és a Makrancos hölgyben láthatták a nézők.

(origo.hu/Wikipédia)

Elhunyt Bujtor István” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Egy emberöltőnyi időt nem él már ki a mai kor embere.Vagy csak ritkán. Azon túl, hogy nem általános ma már egy érett kort megélni, meglepő tud lenni még mindig egy ember életébe viszonylag korán bekövetkezett evilágról való távozás ténye, kegyetlenül rádöbbent mindnyájunkat a múlandóságra a halálhír.
  Mi mást tehetnénk most e hír hallatán, mint, hogy gyásszal gondolunk a tehetséges Színészemberre.

  Kedvelés

 2. Sportmenü!

  Van egy régi újság, amiben nyilatkozik róla Bujtor, de sajnos az nem az én tulajdonom. Én is szerettem. Az ő filmein nőttem fel, sőt gyerekkoromban a közelében volt a nyaralónk is.

  Kedvelés

 3. Fradista volt? Tudnál erről bővebben mesélni?

  Bevallom őszintén kicsit megkönnyeztem. Egy idős volt Apukámmal. Egy életerős ember, egyszer csak nem lesz többé. Döbbenet,

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s